Amstel Business Borrel parkeert

Gemeente Ouder-Amstel denkt na over de invoering van betaald parkeren in het Zuidelijke deel van het Amstel Business Park. Betaald parkeren werkt voor veel ondernemers als een rode lap op een stier. Reden om dit altijd controversiële onderwerp te bespreken tijdens de Amstel Business Borrel. Wethouder Barbera Veltkamp betrad vol overgave en zelfvertrouwen het strijdperk.

Al eerder voerde het Amsterdamse deel van het Amstel Business Park betaald parkeren in. ORAM wist toen in overleg met Gemeente Amsterdam te bedingen dat bezoekers en medewerkers de eerste drie uur slechts €0,10 per uur betalen. Zo bleef de bereikbaarheid van de bedrijven ook per auto optimaal.

Als gevolg van de invoering van betaald parkeren in het Amsterdamse deel nam de parkeeroverlast in het Zuidelijke deel van het Amstel Business Park fors toe. Vooral rond de metrostations is het chaos door ‘parkeertoeristen’ die hun auto gratis stallen om vervolgens per metro de stad in te gaan.

 

Veel ondernemers hebben hier dagelijks last van. Zij juichen de invoering van betaald parkeren daarom toe. Maar de ondernemers die verder van de stations gevestigd zijn, zien alleen de kostenverhoging en zijn tegen. Op sommige plekken, bijvoorbeeld rond de Makro en de Sligro, is de situatie verkeerstechnisch zo complex dat nader onderzoek nodig is.

Tijdens de Amstel Business Borrel ging wethouder Barbera Veltman van Gemeente Ouder-Amstel de confrontatie met de ondernemers aan. Ze lichtte de plannen van de gemeente voor betaald parkeren toe en beantwoorde vragen van ondernemers. De ondernemers waardeerden dit zeer. Een succesvolle bijeenkomst vol actuele informatie, interactie en gezellig napraten in een ongedwongen sfeer. Wilt u de volgende keer naar de ABB-borrel? U bent van harte welkom op donderdag 12 april. De uitnodiging volgt binnenkort.
Rein Aarts

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
tel. 020 - 6 222 111
fax 020 - 6 203 133