Nieuwe stadsdelen moeten zich gaan bewijzen

Nieuwe stadsdelen moeten zich gaan bewijzen

Het verschil tussen stadsdelen in regeltjes, procedures en dienstverlening is voor veel ondernemers een bron van frustratie. ORAM was dan ook verheugd toen het kabinet besloot een einde aan die stadsdelen te willen maken. Recent presenteerde wethouder Van Es in hoofdlijn de plannen van Amsterdam voor de herinrichting van het stadsbestuur. Het gezamenlijke bedrijfsleven, waaronder ORAM, en de Kamer van Koophandel claimen een actieve rol in het proces.

Parkmanagement op Rieker Business Park van start

Parkmanagement op Rieker Business Park van start

Per 1 mei heeft Rieker Business Park (RBP) in Amsterdam-West parkmanagement. Parkmanagement moet ervoor zorgen dat RBP een toplocatie wordt voor kantoren met (inter)nationale allure. Het moet ook de toenemende leegstand in het gebied tegengaan. Na eerdere initiatieven op Zuidas, Schiphol en Westpoort, gaat ORAM nu aan de slag op Rieker Business Park.

Proef camerabewaking op stapel

Proef camerabewaking op stapel

Amsterdam werkt aan een proef met camerabewaking op bedrijventerreinen. De proef vindt plaats op verzoek van de Amsterdamse gemeenteraad. Via een artikel in de Telegraaf wees ORAM eerder al op de gunstige ervaringen met slimme vormen van camerabewaking op bedrijventerreinen elders in het land. De proef moet duidelijk maken of deze ervaringen ook in Amsterdam in de praktijk kunnen worden gebracht.

Leegstand en bereikbaarheid bedreigen Rieker Business Park

Leegstand en bereikbaarheid bedreigen Rieker Business Park

Steeds meer panden op Rieker Business Park staan leeg of dreigen leeg te komen staan. Ook blijft de ontwikkeling van leegstaande kavels achter. Dit tot grote ontevredenheid van de zittende bedrijven. Het gebied komt daarmee in een vicieuze cirkel te belanden. Daarbij komt ook nog eens dat de bereikbaarheid van het business park ver onder de maat is. ORAM heeft hierover haar zorgen kenbaar gemaakt aan stadsdeel Nieuw-West.

Rijk van de Keizer wint Ondernemers Milieuprijs Nieuw-West

Rijk van de Keizer wint Ondernemers Milieuprijs Nieuw-West

De derde editie van de Ondernemers Milieuprijs van Stadsdeel Nieuw West is gewonnen door Het Rijk van de Keizer. De horecaondernemer, gevestigd in het pand de 1.800 Roeden aan de Haarlemmerweg, werd gekozen uit vier genomineerden tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 november in sportcomplex Ookmeer. Rein Aarts had namens ORAM zitting in de jury, omdat ORAM duurzaam ondernemen wil stimuleren.

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
tel. 020 - 6 222 111
fax 020 - 6 203 133