Beleid met aandacht voor ondernemers
ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven binnen het thema mobiliteit bij overheden en vervoersorganisaties.
Al geruime tijd loopt Amsterdam tegen de mobiliteitsgrenzen aan. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. We zitten in een snel veranderende regio waar mobiliteit een belangrijke schakel is. Samen met bedrijven denkt ORAM na over de juiste invulling van het (bestaande) systeem. Met als belangrijkste doel om samenhang te creëren tussen beleid, investeringen en de bijbehorende oplossingen.
ORAM geeft tegenwicht in de planvorming en pleit voor een passend mobiliteitsbeleid met meer aandacht voor ondernemend Amsterdam, met name voor goederenvervoer en bevoorrading en de rol van het spoor. Hierbij sturen we altijd op realistische alternatieven met een positieve impact voor iedereen.
ORAM is initiatiefnemer van Breikers, we nemen deel aan diverse mobiliteitsprojecten en we organiseren de ‘ORAM Mobility Talks’ met actuele onderwerpen.
Actueel
Terugblik Rondetafelgesprek Mobiliteit Samen Bouwen aan Bereikbaarheid
Thema: ‘Samen Bouwen aan Bereikbaarheid’ (SBaB) – Gedragsverandering als uitgangspunt voor mobiliteitsoplossingen. De Mobiliteitstafel van ORAM sprak over de mogelijkheid om gedragsverandering in te zetten ten behoeve van de bereikbaarheidsproblematiek en stelt voor om de volgende onderwerpen mee te nemen bij de uitvoering van het Multimodaal toekomstbeeld (MTB) in de MRA.
Reactie ORAM op ontwerpverkeersbesluit uitstootvrije zone bestel‐ en vrachtauto’s
Gemeente Amsterdam wil dat per 1 januari 2025 alle nieuwe bestel‐ en vrachtauto’s die binnen de Ring A10 in Amsterdam rijden, uitstootvrij zijn.
Vervoerders mijden Amsterdam bij einde knips: ‘We stonden machteloos’
Publicatie Telegraaf: Transportbedrijven zijn gestopt met vervoer naar Amsterdam in verband met de zogeheten vier ’knips’ die het land tot aan de Tweede Kamer toe de afgelopen weken in de greep hield. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland.