Netwerk Circulair #3

Netwerk Circulair #3

76 76 mensen hebben dit evenement bekeken.

Komt u op donderdag 19 oktober naar het laatste Netwerk Circulair #3 evenement van het jaar? Deze editie staat in het teken van ‘end‐of‐waste’, blikt vooruit op de uitvoeringsagenda van gemeente Amsterdam (2023−2026) en de rol van haven en industrie. Het belooft een middag vol kennis en netwerken te worden. Dit keer niet in de haven maar op het advocatenkantoor Van Doorne.

Circulaire doelstellingen en biobrandstoffen (Argent Energy)
Ook horen we van Argent Energy hoe biobrandstoffen bijdragen aan de circulaire doelstellingen en hoe REDIII deze ontwikkeling gaat versnellen. Argent Energy produceert duurzame tweede generatie biodiesel gemaakt van afvalvetten en ‑oliën, met een jaarlijkse productie van ongeveer 240.000 ton.

Regie ‘end‐of‐waste’ door Jeanette Ozinga (Van Doorne)
Wie neemt, in het kader van recycling, de regie bij de vaststelling van
‘end‐of‐waste’? Al meer dan tien jaar blijkt de juridische kwalificatie van een afvalstof – vooral wanneer die kwalificatie weer vervalt – om een product te verkrijgen, een van de grootste struikelblokken in de circulaire economie.
Daar is bovendien nog de ZZS‐discussie bijgekomen; mag je afvalstoffen recyclen tot een product waar die ZZS misschien nog steeds in voorkomen? Hoe kunnen we de circulaire doelen behalen én veilige secundaire producten maken?

Jeanette Ozinga kent het kader als geen ander en neemt u aan de hand van een aantal concrete voorbeelden, van o.a. Maarten van Randeraat (Granuband), mee.

Programma
15.15 uur: Inloop
15.30 uur: Opening Roon van Maanen (Port of Amsterdam) en Giulietta Cohen (ORAM)
15.35 uur: Uitvoeringsagenda Amsterdam circulair 2023–2026 Rol haven en industrie, Rene Koop, Gemeente Amsterdam
15.50 uur: Presentatie Jeanette Ozinga: Regie in end‐of‐waste en Q&A
16.30 uur: Update Argent Energy, Jan Jaap Rodenburg en Q&A
16.45 uur: Wrap‐up en plannen voor 2024
17.00 uur: Start borrel
18.00 uur: Einde

Over Netwerk Circulair
ORAM heeft samen met Port of Amsterdam en diverse circulaire bedrijven en kennispartijen het Netwerk Circulair opgericht. De doelstelling van Netwerk Circulair is om de circulaire bedrijvigheid in het Noordzeekanaalgebied te laten groeien.

 

Door je via onderstaand formulier aan te melden, ga je ermee akkoord dat jouw naam en bedrijfsnaam op de deelnemerslijst worden getoond.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail.
 

Datum en tijd

donderdag 19 oktober 2023
15.30 − 18.00
 
Event in agenda zetten