Registrations have closed.
Netwerk Circulair #3

Netwerk Circulair #3

590 590 mensen hebben dit evenement bekeken.

Komt u op donderdag 19 oktober naar het laatste Netwerk Circulair evenement van het jaar? In deze derde editie onder andere een vooruitblik op de uitvoeringsagenda van gemeente Amsterdam (2023-2026). Het belooft een middag vol kennis en netwerken te worden. Dit keer niet in de haven, maar bij het advocatenkantoor Van Doorne.

Regie ‘end-of-waste’ door Jeanette Ozinga (Van Doorne)
Wie neemt de regie bij de vaststelling van ‘end-of-waste’? Al meer dan tien jaar blijkt de juridische kwalificatie van een afvalstof een van de grootste struikelblokken in de circulaire economie. Daar is bovendien nog de ZZS-discussie bijgekomen; mag je afvalstoffen recyclen tot een product waar die ZZS nog steeds in voorkomen?

Jeanette Ozinga van advocatenkantoor Van Doorne kent het kader als geen ander. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden, van o.a. Maarten van Randeraat (Granuband), neemt zij u mee in de ontwikkelingen omtrent de juridische kwalificatie.

Ruimte voor circulair
Tijdens deze sessie ook aandacht voor de benodigde ruimte voor circulaire economie aan de hand van een recent verschenen studie. De benodigde ruimte voor circulaire economie dreigt niet beschikbaar te zijn. Dit concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verkennende studie die vorige week is verschenen. PBL:

“Voor een succesvolle en soepele transitie naar een circulaire economie is het belangrijk dat ruimtelijk beleid rekening houdt met circulaire bedrijfsactiviteiten die de komende decennia zullen ontstaan. Om te zorgen dat er richting 2050 geschikte ruimte is voor terreinen met overlast gevende circulaire activiteiten – zoals recycling en hergebruik van bouwmaterialen – moeten in de komende jaren keuzes gemaakt worden.”

Circulaire doelstellingen en biobrandstoffen (Argent Energy)
Ook op het programma: Argent Energy zal inzicht geven in hoe biobrand-stoffen bijdragen aan de circulaire doelstellingen en hoe REDIII deze ontwikkeling gaat versnellen. Argent Energy produceert duurzame tweede generatie biodiesel gemaakt van afvalvetten en -oliën.

Aanmelden
Bekijk hieronder het volledige programma en de aanmeldmogelijkheid.
We zien je graag op 19 oktober!

Over Netwerk Circulair
ORAM heeft samen met Port of Amsterdam en diverse circulaire bedrijven en kennispartijen het Netwerk Circulair opgericht. De doelstelling van Netwerk Circulair is om de circulaire bedrijvigheid in het Noordzeekanaalgebied te laten groeien.

Programma
15.15 uur: Inloop
15.30 uur: Opening Roon van Maanen (Port of Amsterdam) en Giulietta Cohen (ORAM)
15.35 uur: Uitvoeringsagenda Amsterdam circulair 2023-2026 Rol haven en industrie, Rene Koop, Gemeente Amsterdam
15.50 uur: Presentatie Jeanette Ozinga: Regie in end-of-waste
16.20 uur: Ruimte voor Circulaire Economie, dr. Emil Evenhuis, PBL
16.45 uur: Update Argent Energy, Jan Jaap Rodenburg
17.00 uur: Start borrel
18.00 uur: Einde

 

 

Datum en tijd

donderdag 19 oktober 2023
15.30 − 18.00