ORAM Op locatie: Zuidasdok

ORAM Op locatie: Zuidasdok

100 100 mensen hebben dit evenement bekeken.

LET OP: Er zijn nog maar een aantal plekken vrij. Wanneer alle beschikbare plekken voor ORAM op locatie zijn geboekt, zetten we je graag op de wachtlijst. Meestal komen er last minute nog annuleringen binnen. Dat biedt kans voor jou om deel te nemen. Stuur je naam, telefoonnummer en schoenmaat naar Ninie Lie. Zij laat het je weten als er een plek vrij is.

ORAM en Zuidasdok nodigen je van harte uit voor een speciale ORAM op locatie: Zuidasdok. Deze plek naast de ring A10 Zuid, waar we nu al uit de trein stappen zal de komende jaren een grote metamorfose ondergaan. We laten graag zien waar we mee bezig zijn en wat jullie de komende jaren kunnen verwachten.

Zuidasdok: voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en de noordelijke randstad
In de komende jaren worden alleen al rond Amsterdam duizenden woningen en kantoorruimtes gebouwd. Door de bouwplannen neemt de druk op de A10 Zuid en station Amsterdam Zuid toe. Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid te waarborgen, realiseert Zuidasdok: 

  • Vernieuwing en uitbreiding station Amsterdam Zuid
  • Verbreding en deels ondergronds brengen van snelweg A10 Zuid
  • Herinrichting van knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel
  • Herinrichting van de openbare ruimte in het stationsgebied

Op locatie gaan we een kijkje nemen in de tweede stationspassage die wordt gebouwd onder de snelweg en de metro‐ en treinsporen. Maar we gaan ook rondlopen op de plek van de toekomstige tunnel. We leren meer over hoe het station wordt verbouwd terwijl het open blijft en welke uitdagingen er zijn met de toekomstige tunnelbouw.

Ben je nieuwsgierig naar de stand van zaken? Meld je snel aan. Er zijn max 48 plekken voor deze exclusieve verkenning van een dynamische omgeving. In groepen van max 12 personen lopen we de vier rondes.  

PS. Geef je schoenmaat door in de aanmelding. Veiligheid voorop. We gaan met helmen, jasjes en werkschoenen over de bouwplaats. 

Registration has been closed
 

Datum en tijd

dinsdag 27 februari 2024
16.30 − 19.30
 

Programma

16.30 uur: Inloop
17.00 uur: Welkom door Nelleke Stelling & Paul Wevers
17.05 uur:
1. Toelichting in het informatiecentrum bij de maquette
2. Toelichting Zuidasdok en reconstructie knooppunt de Nieuwe Meer
3. Rondleiding over de bouwplaats van de stationspassage
4. Rondleiding door het gebied
18.35 uur: Netwerkborrel in Ox & Bucks
19.15 uur: Afronding 
19.30 uur: Einde