Registrations have closed.
TET: werkbezoek InVesta expertisecentrum

TET: werkbezoek InVesta expertisecentrum

374 374 mensen hebben dit evenement bekeken.

Deze bijeenkomst is op uitnodiging. Voor meer informatie neem contact op met Giulietta Cohen.

ORAM organiseert samen met Port of Amsterdam een nieuwe bijeenkomst van ‘TET Energy Transition’ Energietransitie bijeenkomst op dinsdag 12 december. We bieden je tijdens deze bijeenkomst een uniek kijkje achter de schermen bij expertisecentrum InVesta in Alkmaar. TET staat voor het versnellen van de energietransitie. En laat dat nu juist de missie van InVesta zijn!

Het bedrijfsbezoek wordt aangevuld met kennis en inspiratie door sprekers van Skytree en TNO. Een paneldiscussie staat ook op het programma en uiteraard sluiten we af met een netwerkborrel waar nieuwe contacten en samenwerkingen kunnen ontstaan.

InVesta expertisecentrum: Noord Hollands bedrijvencluster
InVesta gaat een stap verder dan zonne- en windenergie door zich in te zetten voor startups die zich richten op energiewinning uit alternatieve bronnen. Ondernemers, onderzoekers en overheden werken bij InVesta samen aan technologische ontwikkelingen die grootschalige commerciële productie van ‘syngas’ en ‘groen gas’ mogelijk gaan maken. Dankzij een nieuwe technologie kan een breed scala aan biogene afvalstromen, maar zelfs ook plastic afval, als ‘feedstock’ ingezet worden.

Skytree: ‘Catch all carbon capture’
Rob van Straten, CEO van Skytree, neemt ons mee in hoe modulaire DAC’s CO₂ (Direct Air Capture) onttrekken uit de atmosfeer. De focus van Skytree is om deze CO₂ te leveren ten behoeve van hergebruik, waar met name gekeken wordt naar de glastuinbouw als potentiële afnemer.

Waardenketen Koolstof – Paneldiscussie
De presentatie van Skytree vormt ook de basis voor onze paneldiscussie. Centraal in de paneldiscussie staat een position paper over het stimuleren en versnellen van activiteiten rondom het afvangen en gebruik van CO₂ in het Noordzeekanaalgebied (NZKG). Vanuit dit paper staan we stil bij een belangrijke vraag: Hoe bouw je een waardeketen van koolstof?

TNO: PosHYdon – Off shore Waterstof
We sluiten het programma af met een presentatie van Rene Peters van TNO. Hij geeft ons een update over PosHYdon; een wereldprimeur op het vlak van energie-innovatie. Op zo’n 13 kilometer uit de kust van Scheveningen zal er voor het eerst groene waterstof offshore geproduceerd worden op een werkend platform. De proefopsteling hiervan is straks ook bij Ivesta te bekijken.

 

Datum en tijd

dinsdag 12 december 2023
15.00 − 18.00
 

Programma

15.00 uur: Opening door Eduard de Visser en Giulietta Cohen
15.05 uur: TALK: Rob van Straten, SkyTree
15.20 uur: Paneldiscussie met:
– Micha Hes (AEB)
– Chris van der Zande (AMA)
– Jacob Limbeek (OCAP)
– Hannah van der Valk (Port of Amsterdam)
16.00 uur: TALK: Rene Peters, TNO
16.20 uur: Rondleiding
17.00 uur: Netwerkborrel
18.00 uur: Einde