Granuband BV

Recycling

Amsterdam (NH)

www.granuband.com

1. Wie is Granuband?
Granuband is de specialist in de inzameling en verwerking van gebruikte banden. Het mooie proces vindt plaats op een locatie, aan de Siciliëweg in Amsterdam.

2. Wat doet Granuband?
Heeft een band z’n kilometers erop zitten, dan wordt deze ingeleverd bij Granuband. Dit betekent echter niet het einde van een werkzaam leven, maar het begin van iets nieuws. De start van een nieuwe loopbaan. De geboorte van een nieuw product. Groen licht voor een tweede leven of zelfs een derde! Bijvoorbeeld als speelplaatstegel, granulaat voor voetbalvelden of als rubber terrastegel. Zo ontpoppen banden zich telkens weer tot nieuwe rubberproducten. Van generatie op generatie.

3. Waarom moeten ORAM-leden absoluut kennis met Granuband maken?
Om 100% circulair te zijn, hebben we met z’n allen nog een lange weg te gaan. Bij Granuband werken we daar graag naartoe. Dit doet Granuband door autobanden te recyclen. Granuband haalt de banden op, scheiden de losse grondstoffen en maken daar nieuwe, duurzame producten van. Dit alles wordt perfect op elkaar afgestemd, met als resultaat de beste kwaliteit, snelle levertijden, weinig verspilling en weinig CO2-uitstoot.

Ons verhaal + bijbehorende proces delen wij graag!

Corine
Engel

Functie