Openbaar vervoer

Amsterdam (NH)

www.gvb.nl

1. Wie is GVB?
GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam en vervoert per gemiddelde werkdag bijna 800 duizend reizigers. Dit doet GVB met 194 bussen, 200 trams, 90 metros en sneltrams en 17 veren en ponten. En vooral met bijna 4000 medewerkers.
Tot de taken van GVB behoren ook het beheer en onderhoud van het materieel, het beheer en onderhoud van de railinfrastructuur en het handhaven van de sociale veiligheid in en rond het openbaar vervoer.
GVB is een zelfstandige N.V met een eigen directie en Raad van Commissarissen. De Gemeente Amsterdam is 100% aandeelhouder van GVB.

2. Wat doet GVB?
Alle bedrijfsactiviteiten hebben tot doel dat de reizigers betrouwbaar worden vervoerd
en dat zij zich comfortabel, geïnformeerd en gewaardeerd voelen. Amsterdam wordt steeds drukker en GVB treft dan ook, samen met de Gemeente Amsterdam en Stadsregio Amsterdam, tal van voorbereidingen om deze groei te accommoderen.
GVB is een 24-uurs bedrijf en draagt bij aan het herkenbare beeld van de stad. Met bijna 4000 medewerkers is GVB een van de tien grootste werkgevers in Amsterdam. Het bedrijf heeft een rijke historie en is al meer dan 140 jaar onlosmakelijk verbonden met de hoofdstad.

3. Waarom moeten ORAM-leden absoluut kennis met GVB maken?
GVB is een kenmerkend bedrijf voor de stad Amsterdam waar bewoners dagelijks mee kennis maken.

Erik
Maitimo

Vertegenwoordiger Zakelijke Markt