Het Scheepvaartmuseum

Museum

Amsterdam (NH)

www.hetscheepvaartmuseum.nl

1. Wie is Het Scheepvaartmuseum?
Het Scheepvaartmuseum bewaart één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en bevat onder andere schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en zeekaarten. Het scheepvaartmuseum is een museum met een toonaangevende maritieme collectie en bibliotheek. Deze schoonheid en geschiedenis kan iedereen zich eigen maken. Samen met (inter-)nationale onderzoekers werkt het museum aan verdiepende presentaties en kennisdeling.

2. Wat doet Het Scheepvaartmuseum?
Water verbindt werelden. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de samenleving verbonden zijn en specifiek welke impact dit heeft op het leven van zoveel individuen. Het scheepvaartmuseum is van huis uit ondernemend, stimuleert talent en staat midden in de samenleving. Onze open cultuur, met aandacht voor inclusiviteit en publieksparticipatie, is de voedingsbodem voor vruchtbare samenwerkingen.

3. Waarom moeten ORAM-leden absoluut kennismaken met Het Scheepvaartmuseum?
Het Scheepvaartmuseum heeft prachtige ruimtes, optimale service en een unieke ligging aan het water in het centrum van Amsterdam. Het monumentale pand uit 1656 heeft alles in huis om een succesvol zakelijk of feestelijk evenement te organiseren. Verder is het scheepvaartmuseum een thuishaven voor de buurt, waar mensen welkom zijn op het Open Plein, het restaurant en het terras voor een hapje en een drankje in ons restaurant.

Michael
Huijser

Directeur