Stichting IJ producties / Over het IJ festival

Stichting/festival

Amsterdam (NH)

www.overhetij.nl

1. Wie is Stichting IJ producties / Over het IJ festival?
Over het IJ Festival, het locatietheater festival van Amsterdam, is één van de eerste culturele pioniers van Amsterdam Noord die 31 jaar geleden de NDSM werf en inmiddels heel Amsterdam Noord gebruikt als theaterpodium.

2. Wat doet Stichting IJ producties / Over het IJ festival?
Elk jaar in de maand juli vraagt over het IJ Festival maatschappelijk betrokken theatermakers voorstellingen te maken over grootstedelijke vraagstukken en issues. Het zijn makers die graag buiten de theaters spelen en dus zit Over het IJ op elke denkbare plek met voornaamste standplaats de NDSMwerf in Amsterdam Noord. Over het IJ is er niet alleen tijdens het festival in juli maar zorgt het hele jaar rond voor werktrajecten en presentaties van jonge makers zodat zij zich kunnen ontwikkelen.

3. Waarom moeten ORAM-leden absoluut kennismaken met Stichting IJ producties / Over het IJ festival?
Over het IJ Festival is een festival waar je ontmoet, geprikkeld wordt en waar je op een andere manier met elkaar in gesprek komt. Sowieso laat cultuur je even anders naar de wereld kijken, geeft je andere inzichten en geeft stof tot andere gesprekken dan je misschien gewoonlijk voert. Dat inspireert persoonlijk maar kan ook inspirerend werken in je werkende leven.

Mechteline
van Es

Management assistente en development