Topsport Amsterdam

Sportclub

Amsterdam (NH)

www.topsport.amsterdam

1. Wie is Topsport Amsterdam?
Topsport Amsterdam is de onmisbare schakel bij het creren van de optimale randvoorwaarden zodat talentvolle sporters zich kunnen ontwikkelen tot internationale medaillekandidaten. Via het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam bieden wij deze talenten een unieke kans. Door een sleutelrol te vervullen bij het aantrekken en faciliteren van internationale topsportevenementen in Amsterdam, bieden wij deze toppers een podium om in eigen stad te excelleren en zo een stimulans te vormen voor de breedtesport.

2. Wat doet Topsport Amsterdam?
Wij hebben de volgende doelstellingen:

  • Creren van de optimale randvoorwaarden voor talentvolle topsporters en topverenigingen via CTO Amsterdam
  • Aantrekken en faciliteren van internationale topsportevenementen
  • Samenbrengen van bedrijfsleven en topsport in de metropoolregio Amsterdam

Samen met onze partners in het bedrijfsleven, politiek, onderwijs, wetenschap, media, breedtesport en cultuur, zorgen we ervoor dat de talentontwikkeling en evenementen in een optimaal topsportklimaat in de metropoolregio Amsterdam kunnen floreren.

3. Waarom moeten ORAM-leden absoluut kennis met Topsport Amsterdam maken?
Er zijn vele paralellen te leggen tussen (top)sport en business. Ook uw bedrijf, medewerkers en klanten kunnen hiervan mee profiteren!
Met onze nationale en internationale events, onze kennis en ons netwerk van topsporters, talenten, experts, bonden en accommodaties leveren we graag een bijdrage aan uw bedrijfsstrategie.

Zo hebben we het afgelopen jaar onder meer de volgende koppelingen gemaakt:

  • Clinic CTO Amsterdam basketbalsters, waarbij de focus lag op samenwerking en teaming.
  • Clinic Rugby Sevens speelsters waarbij de focus lag op doelen stellen, tegenslagen verwerken en doorzettingsvermogen krijgen.
  • Tweevoudig Olympisch medaillewinnares Lobke Berkhout maakte in haar verhaal aan 25 topondernemers paralellen tussen topsport en business! Hoe kan je leren van elkaar?
  • Prof. Dr. Erik Scherder & Ex-Olympir Ard Schenk die presenteerde wat voor invloed bewegen heeft op je dagelijkse werkzaamheden.
  • Traden we op als intermediair voor stageplekken voor topsporters die wij begeleiden.
  • Creerden we momenten voor relatiemarketing rondom topsportevenementen voor onze business partners en koppelden wij ze pro-actief aan de events zodat zij producten of diensten konden leveren.

Het mooiste is: u werkt dan samen met ons aan een gezonde leefomgeving, indrukwekkende topsportevenementen en de ontwikkeling van talenten, sport en topsport in de stad Amsterdam.

Frank
van Rooijen

Manager Commercie