Energiebedrijf

Rotterdam (ZH)

www.uniper.energy/nl/nederland

1. Wie is Uniper?
Uniper is een Duits energiebedrijf dat een belangrijke rol speelt in de productie en levering van stoom, warmte en elektriciteit aan industriële klanten in Noordwest Europa. Maar dat is slechts het begin. Uniper is namelijk bezig haar energie- en grondstoffenproductie “net zero” te maken en aan te passen aan de nieuwe vraag. Dit doen ze door onder andere groene waterstof te produceren, waterstof en ammoniak te importeren en biomassa te gebruiken voor energie en grondstoffen.

2. Wat doet Uniper en waarom moeten ORAM-leden absoluut kennis met Uniper maken?
Uniper kan ORAM leden helpen bij het decarboniseren van hun specifieke energie- of grondstoffenvraag voor een duurzame productie. Uniper kan de levering van duurzame energie en biobased grondstoffen volledig ontzorgen door het van A tot Z realiseren van een project, waarbij ze niet alleen project management realiseren en de investering doen, maar ook de logistieke aanvoer van energie of grondstoffen op zich nemen.

Uniper kijkt ook naar het clusteren van vraag en productie, bijvoorbeeld van stoom, en is bereid om in strategische samenwerking substantiële investeringen te doen. Zo kan Uniper bijdragen aan het versterken van de energieclusters in de regio en het versnellen van de energietransitie.

Tijmen
Meester

Commercieel manager