Coach Business Booster: Emma Riemer

Geplaatst op: 17 juni 2024

Graag laten we je kennis maken met onze leden. Deze week stellen we Emma Riemer aan je voor, associate bij Deeptech Equity NL. Emma is niet alleen lid van ORAM maar start in september ook als coach van de ORAM Business Booster. Waar zij de deelnemers mee gaat helpen? ‘Met het vinden van partners die bij ze passen.’

1. Wie ben je als mens en waar werk je – bedrijf en functies?
Ik ben iemand die doelgericht en ambitieus is, maar ook van gezelligheid houdt. Dat is wat ik zo leuk vind aan mijn werk: ik kan deze elementen combineren. Ik werk in het investment team van Deeptech Equity NL, een climate deeptech fonds dat wil bijdragen aan een gezonde toekomst voor toekomstige generaties. Onze strategie is om te investeren in Nederlandse Climate Deeptech bedrijven en deze uit te bouwen tot Europese leiders die groene en digitale innovaties op schaal brengen met lagere kosten voor grote industriële sectoren. Daarnaast vertegenwoordig ik ons fonds op de Energy Transition Campus in Amsterdam, een plek waar verschillende bedrijven samenkomen, van grote industriële spelers tot start-ups. Het is een bron van gezelligheid en innovatie.

2. Wat is je affiniteit met startups en startende ondernemers?
Zoals eerder vermeld, zijn we als fonds voortdurend bezig met startups en scale-ups in de energie-, voedings- en gezondheidstransitie. Deze bedrijven vormen de motor achter de innovatie in Nederland. Het is prachtig om hun passie en ambitie te zien.

3. Waar ben je trots op in je werk of daarbuiten?
Ik ben ontzettend trots op mijn team, dat met dezelfde passie en ambitie startende ondernemers helpt om sleuteltechnologieën op te schalen. Dit is cruciaal voor het behouden van technologische soevereiniteit in Europa en voor het behalen van onze klimaatdoelen en het vergroenen van de industrie.

4. Wat was een belangrijk leermoment voor jou en wat heeft je dat opgeleverd?
Het besef dat investeren niet alleen een financieel aspect heeft. Het omvat ook investeren in tijd, moeite en kennis in een prachtige deeptech onderneming. Dit zorgt ervoor dat je samen met de onderneming verder kunt op basis van vertrouwen.

5. Wat wil je in je periode als coach graag meegeven aan de deelnemers?
Zoek de juiste partners die echt bij jullie passen.