Coach Business Booster: Eowyn Currie

Geplaatst op: 3 juli 2024

Graag laten we je kennis maken met Eowyn Currie. Zij is eigenaar van Currie Coaching en start in september als coach van de ORAM Business Booster. Haar advies aan startups: 'Ondernemen is topsport. Je kan het niet alleen, dus neem hulp aan.'

1. Wie ben je als mens en waar werk je? 
Ik ben een enthousiaste, liefdevolle vrouw van 46 die werkt vanuit bezieling. Ik heb een zoon van 17 die ik zijn eerste jaren alleen heb opgevoed. Ik ben een strijder. Ik geef graag. Ik ben altijd bezig met hoe ik iets voor een ander kan verbeteren. Aan het begin van mijn werkende leven wilde ik projecten voor jongeren opzetten. Ter voorbereiding ging ik de coachopleiding doen en toen vroegen mensen ineens of ik ze wilde coachen. Toen heb ik een plan geschreven en ben ik dat gaan doen. Het was meteen succesvol, ik ben gewoon een geboren coach.

2. Wat is je affiniteit met startups en startende ondernemers?
Ik werk altijd met ondernemers. Van alle ondernemers heb ik de meeste affiniteit met startups en beginnende ondernemers. Hun groei is vaak enorm. Het geeft me echt een kick om te zien hoe ze vooruitgaan, blijer kun je me eigenlijk niet maken. Ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe het is om van nul af aan te beginnen en daar iets van te maken. En dat dan lukt.

3. Waar ben je trots op in je werk of daarbuiten? 
Op mijn coachingstijl en dan de resultaten die mijn coachees boeken, die zijn zo immens dat ze er echt iedereen over vertellen. Als er iets in de privésfeer knelt, dan vertaalt dat zich door naar je bedrijf of naar je werk. Dat is een feit. Als je bij mij komt, zie je dat binnen een paar minuten. Ja, ik durf wel te zeggen dat ik daar echt één van de beste in ben.
Ik ben ook heel trots op mijn zoon en op ons samengestelde gezin.

4. Wat was een belangrijk leermoment voor jou en wat heeft je dat opgeleverd? 
Afgelopen jaar bereikte ik een dieptepunt waarop ik wilde stoppen met mijn business.
Ik was net overgestapt naar 100% ondernemers coachen. Daar had ik mijn marketing op aangepast en ineens had ik bijna geen klanten. Ik sprak mezelf toe: ‘Als je je target niet haalt, ga je stoppen. Hoe goed je ook bent!’
Toen heb ik hulp gevraagd, openbaar, op LinkedIn. Die post is viraal gegaan. En toen heb ik zoveel hulp gekregen van allerlei mensen. Sindsdien is alles weer gaan rollen en beter dan ooit tevoren. Dus mijn les hieruit is: als je een dieptepunt bereikt, dan wordt het hoogtepunt ook hoger.

5. Wat wil je in je periode als coach graag meegeven aan de deelnemers? 
Dan kom ik toch weer uit op bezieling. Als jij vanuit het diepste van je wezen weet wat je moet doen, ga er dan voor. Stel niet uit, want van uitstel komt afstel.
Realiseer je dat persoonlijk leiderschap onderdeel van ondernemen is. Ondernemen is topsport. Je kan het niet alleen, dus neem hulp aan. In de ORAM Business Booster zit je samen met ondernemers die andere dingen weten dan jij en staan de coaches voor je klaar om je te helpen. Als je dat allemaal in één pakket krijgt, dan heb je gewoon een goede (door)start. En ja, een goede start is toch het halve werk.