Innovatief Samenkomen: De opkomst van Vegitalian

Geplaatst op: 13 mei 2024

Begin mei waren de Young Professionals ORAM uitgenodigd bij Vegitalian, een snelgroeiende plant forward restaurantketen die heerlijke, plantaardige gerechten toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Markus Konings opende de avond met een inspirerende presentatie over het investeringsfonds V-SQUARE. ‘We moeten zoveel mogelijk mensen verleiden om hun eetgewoonten (deels) te transformeren door ze wijdverspreid te laten ervaren hoe aantrekkelijk en lekker plantaardig eten kan zijn’, verkondigde Konings vol overtuiging. Met deze visie zet V-SQUARE zich in om groeikapitaal te investeren in bedrijven die zich richten op de plantaardige revolutie en daarmee een sterke afname van dierlijke eiwitten. Een van de prachtige resultaten van deze inspanningen is de investering in Vegitalian.

Vervolgens deelde Joep van den Bersselaar, medeoprichter van Vegitalian, zijn inzichten in de groeipijnen van het bedrijf. Van den Bersselaar: ‘In het verleden lag de focus te veel op onze missie om anderen te overtuigen van veganistisch en vegetarisch eten, waardoor het restaurant aanvankelijk niet zo goed liep. Door te focussen op het creëren van ‘jobs with a purpose’ en het aanbieden van hoogwaardige, smaakvolle gerechten, wist Vegitalian een steeds groter publiek te bereiken en te inspireren.’ Samen met Evy Bosch, locatiemanager van Vegitalian, deden de deelnemers een korte quiz om hun kennis over vegetarisch en veganistisch eten, te testen.

Het hoogtepunt van de avond was zonder twijfel de Vegitalian-aperitivo, waar de leden van YPO de kans kregen om heerlijke gerechten van het menu te proeven, vergezeld van heerlijke drankjes. Vegitalian was voor ons dé gelegenheid om te genieten van smakelijke gerechten, goed gezelschap en van de tijd hebben om bij te praten.