Sfeervolle Winterborrel op ‘t station

Geplaatst op: 26 januari 2023

Het Haarlemmermeerstation in Amsterdam-Zuid was afgelopen dinsdag het decor voor de jaarlijks terugkerende Winterborrel van ORAM. Met zo’n 150 aanwezige gasten zat de sfeer er in ieder geval goed in. Wethouder Rutger Groot Wassink sprak samen met voorzitter Paul Wever de menigte toe.

Voorzitter Paul Wevers heette de bestaande én nieuwe leden (en daar waren er best wel wat van aanwezig) van harte welkom bij het eerste grote ORAM event van het jaar. Een zaal vol ondernemers die klaar staan om elkaar weer te ontmoeten en elkaar waar nodig te versterken. Een goed moment om de vijf speerpunten van ORAM te benoemen en de ambitie van de grootste ondernemersvereniging te onderstrepen. Samen staan we sterk en het is goed om te zien dat we het netwerk -dat ontzettend waardevol is – blijven onderhouden. Speciale aandacht gaf de voorzitter aan de plannen rondom het thema Arbeidsmarkt.

Arbeidsmarkt

Tijdens ORAM 105 in september 2022 gaf ORAM met Greenberg Traurig het startsein voor een reeks kennissessies waarin werkgevers kunnen sparren over diverse onderwerpen. En waar de behoefte van de werkgevers in kaart worden gebracht. Maar ook voor de haven heeft ORAM in samenwerking met Amports en de Gemeente Amsterdam een aantal concrete plannen om onder andere jongeren uit Nieuw-West te enthousiasmeren voor een job in de haven. Een zaak waar ook the guest of honor wethouder Rutger Groot Wassink zich mee bezig houdt.

De wethouder roept de aanwezige werkgevers op om niet op zoek te gaan naar het schaap met de 5 poten, maar naar een schaap met 3 of zelfs 2 poten. Water bij de wijn doen en openstellen voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De wethouder gelooft in samenwerking tussen publieke en private partijen en is benieuwd naar de plannen van ORAM.

Bekijk hier de foto’s