Wij zijn ORAM: Bibi de Vetter

Geplaatst op: 2 april 2024

Graag laten we je kennismaken met onze leden. Deze week stellen we Bibi de Vetter van Startup Investments voor. Bibi ondersteunt jonge creatievelingen in Amsterdam-Oost en Amsterdam-Zuidoost bij hun ondernemersdromen. Zij zegt over haar werk: 'Ik geloof in het unieke perspectief van de jeugd.'

1. Wie ben je als mens en waar werk je – bedrijf, functie(s)?
Als zzp’er en oprichter van Startup Investments ben ik iemand die van aanpakken houdt en die graag iets wil betekenen voor de medemens. Ik ben er pas op latere leeftijd achter gekomen wie ik eigenlijk ben en hoe ik mijn passie onder woorden kan brengen. Het is niet makkelijk geweest om mijn eigen pad naar ondernemerschap te bewandelen, om in het onbekende te stappen en tegen de stroom in te gaan. Met een duurzame aanpak ondersteun ik gemotiveerde jongeren in de creatieve sector bij het opzetten van hun eigen onderneming. De aanpak wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met scholen, bedrijven en ondernemers uit verschillende branches in Amsterdam-Oost en Amsterdam-Zuidoost. De samenwerking helpt jongeren bij het vinden van de nodige middelen, netwerken, financiering en zakelijke contacten.

2. Waar ben je trots op in je werk of daarbuiten?
Kansen die gecreëerd zijn zodat jongeren hun dromen kunnen verwezenlijken. Het is niet even makkelijk en vanzelfsprekend voor jongeren die het heft in eigen hand willen nemen. Het is mooi om jongeren een ander perspectief te geven en hen te laten kijken naar het grotere plaatje. Jonge creatievelingen komen vaak met oplossingen die volwassenen minder snel kunnen bedenken. Inmiddels heb ik jongeren van verschillende achtergronden mogen helpen om hun talenten te ontdekken, een stap te maken naar ondernemerschap naast hun studie en werk.

3. Wat was een belangrijk leermoment voor jou en wat heeft je dat opgeleverd?
Als ondernemer heb ik te maken gehad met moeilijke situaties, met momenten dat er twijfels waren over de voortzetting van mijn bedrijf.
Het was een grote uitdaging om gemotiveerd te blijven en mezelf voor te houden dat het een momentopname was. De moeilijke periodes hebben mij geleerd om niet bij de pakken neer te zitten en om doorzettingsvermogen gaandeweg te ontwikkelen.

4. Waar kunnen bedrijven/andere leden bij jou voor terecht?
Bedrijven en leden kunnen bij mij terecht om te sparren over hoe zij kunnen bijdragen aan de versterking van het ondernemersklimaat voor jongeren.
Samen met andere ondernemers buig ik mij graag over de vraag hoe we jongeren kunnen bewegen naar sociale duurzaamheid en zelfstandigheid.