Wij zijn ORAM: Ruth Jansen

Geplaatst op: 16 mei 2024

Graag laten we je kennismaken met onze leden. Deze week stellen we Ruth Jansen van talkshow Zuidas Today voor. Ruth is niet alleen de talkshowhost maar ook de oprichter van dit multimediale platform. Zij zegt over haar werk: ‘Ik ga niet bij de pakken neerzitten maar focus me op de toekomst, want die ligt aan mijn voeten.’

1. Wie ben je als mens en waar werk je?
Ik ben een mensen-mens, ik vind het erg belangrijk om de verbinding te maken met de mensen die ik tijdens mijn werk en privé ontmoet. En dan bedoel ik: oprecht een verbinding maken, ik ben oprecht geïnteresseerd In mijn medemens. Ik ben van mening, dat als je elkaar kent, dat je dan draagvlak creëert en respect voor elkaar. Om die reden ben ik gestart met Zuidas Today, een tweewekelijkse talkshow op de Zuidas. Een talkshow met een enorme diversiteit: ondernemers, werknemers, bedrijven, bewoners, horeca en retail geef ik een podium, want iedereen heeft een verhaal te vertellen. Maar het gaat niet uitsluitend over de Zuidas, ik vind dat de Zuidas de verbinding moet zoeken met de rest van Amsterdam. We zijn sinds april ook te zien op Salto-AT, dat is de kers op de taart van onze talkshow: nog meer bereik.

2. Waar ben je trots op in je werk of daarbuiten?
Ik ben trots op mijn team, we hebben uit het niets dit prachtige, waardevolle platform uit de grond gestampt. En ik ben trots op mijn kinderen, het zijn lieve mensen, ze hebben een open mind en hebben geen vooroordelen.

3. Wat was een belangrijk leermoment voor jou en wat heeft je dat opgeleverd?
Een sleutelmoment was toen mijn vader overleed. Het was een moeilijke, gefrustreerde man. Dat kwam door zijn verleden, hij heeft het zeker niet makkelijk gehad toen hij met zijn gezin uit Indonesië naar Nederland kwam. Hij heeft zijn hele leven verdriet gehad van het onrecht wat hem was aangedaan. Ik besefte toen hij overleed dat het leven te kort en te waardevol is om gefrustreerd te zijn over het verleden. Je moet je focussen op de toekomst, want die ligt aan jouw voeten. Doe er wat moois mee!

4. Waar kunnen bedrijven/andere leden bij jou voor terecht?
Voor exposure en voor echte verhalen. Verhalen die je inspireren.