YPO: première van HARDKOOR tijdens Holland Festival

Geplaatst op: 18 juni 2024

Begin juni hadden de leden van Young Professionals ORAM het voorrecht om aanwezig te zijn bij de première van HARDKOOR, een unieke voorstelling tijdens het prestigieuze Holland Festival. Dit festival, het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland, staat bekend om zijn innovatieve programma dat de grenzen tussen verschillende kunstvormen doorbreekt en nieuwe vormen van expressie verkent.

HARDKOOR: Een radicale verkenning van het menselijk bestaan
HARDKOOR, de nieuwste creatie van multitalent Naomi Velissariou, is een radicale en indringende verkenning van het menselijk bestaan. Velissariou speelt een alleenstaande moeder en kunstenaar die worstelt met een burn-out en de immense druk van de moderne tijd. In een meeslepende mix van Engels en Nederlands deelt ze haar persoonlijke tragedies en ervaringen met het publiek, waardoor een intieme en authentieke sfeer ontstaat.

De voorstelling wordt naar een hoger niveau getild door het baanbrekende sounddesign van Joost Maaskant en Frank Wienk, beter bekend als Binkbeats. Hun compositie verkent de grenzen tussen akoestische en elektronische muziek en creëert een geluidswereld die perfect aansluit bij de emotionele lading van de voorstelling. De muziek wordt live uitgevoerd door drummer Jens Bouttery en het prestigieuze Nederlands Kamerkoor (NKK), wat zorgt voor een onvergetelijke auditieve ervaring.

Netwerkborrel i.s.m. de Jonge Balie
Na afloop van de indrukwekkende voorstelling was er gelegenheid om na te praten en ervaringen uit te wisselen tijdens een gezellige borrel, samen met de leden van de Jonge Balie. Dit gaf de aanwezige professionals de kans om hun netwerk uit te breiden en na te genieten van de voorstelling.

Toekomstige Aanraders
HARDKOOR is zonder twijfel een voorstelling om in de gaten te houden voor het komende jaar. De combinatie van het persoonlijke verhaal, de innovatieve muziek en de interactie met de zaal maakt het een must-see.

Kortom, de première van HARDKOOR tijdens het Holland Festival was een onvergetelijke ervaring die nog lang zal nazinderen.