YPO’s exclusieve avond bij het Amsterdam Museum

Geplaatst op: 16 april 2024

Afgelopen donderdag opende het Amsterdam Museum exclusief zijn deuren voor het netwerk van Young Professionals ORAM. De avond was volledig gewijd aan cultureel ondernemerschap en de rijke geschiedenis van ondernemend Amsterdam.

Discussie sponsoring cultuursector
Marije Fokkema presenteerde met trots hun ambitieuze renovatiecampagne voor het museum, gericht op het creëren van het stadsmuseum van de toekomst in het historische Burgerweeshuiscomplex. De strategieën voor fondsenwerving en het opbouwen van draagvlak werden uitvoerig besproken, waarbij wij een dieper inzicht kregen in de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met een dergelijk grootschalig project. De presentatie werd afgesloten met een levendige discussie over het behoud en de promotie van cultureel erfgoed, waar we ingingen op de actualiteiten rondom cultuursponsoring met voorbeelden zoals de recent in de media verschenen samenwerkingen tussen Rijksmuseum en ING, en Eye Filmmuseum en KLM.

Na dit inhoudelijke gedeelte volgde een exclusieve rondleiding langs de vaste collectie – Panorama Amsterdam. Tijdens de rondleiding werd er gepassioneerd verteld over een drietal kunstwerken, waardoor onze groep een uniek perspectief kregen op de stad en haar geschiedenis. De combinatie van kunst, geschiedenis en ondernemerschap bood stof tot nadenken terwijl de avond langzaam overging in een informele, sfeervolle borrel.