Port of Amsterdam benoemt Chief Investment Officer om transitie-ambitie te realiseren

Geplaatst op: 3 september 2021

Dorine Bosman (58) treedt met ingang van 1 oktober 2021 als Chief Investment Officer (CIO) toe tot de directie van Port of Amsterdam. Met deze benoeming krijgt het havenbedrijf een driehoofdige statutaire directie.

De directie wordt versterkt om een succesvolle uitvoering te realiseren van de strategische ambities van Port of Amsterdam. De CIO gaat een belangrijke rol spelen in de versterking van Amsterdam als duurzame Europese zeehaven en in het stimuleren en versnellen van de energietransitie en de circulaire activiteiten in de haven en in het Noordzeekanaalgebied. Binnen Port of Amsterdam wordt Bosman verantwoordelijk voor onder meer infrastructuur, ruimte en milieu en de deelnemingen.

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: “Dorine zal met haar grote kennis en ervaring op het gebied van duurzame energiebronnen en infrastructuur ons bedrijf belangrijk versterken. Bovendien vraagt de transitie om grote investeringen en belangrijke keuzes. Met Dorine kunnen wij die stappen zetten. Wij zijn dan ook heel blij met haar komst”.

Bosman heeft na een studie geofysica jarenlang bij Shell gewerkt onder meer in de Verenigde Staten en Australië. De afgelopen vijf jaar gaf zij leiding aan de Offshore Wind-groep in de New Energies-divisie van Shell. Dorine Bosman: “Na zoveel jaren Shell, zie ik het als een mooie uitdaging juist in de Amsterdamse haven aan de slag te gaan. Als er een plek is waar de energietransitie in al haar verscheidenheid plaatsvindt en moet worden versneld, dan is het wel daar. Interessant om daarvan onderdeel te mogen zijn en daaraan richting te geven.”