Primeur AMA bij TET

Geplaatst op: 1 juli 2021

De laatste TET voor de zomer was een bijzondere. Misschien omdat het de laatste online versie was, maar vooral omdat er een primeur was: een TET over de AMA (Advanced Methanol Amsterdam) fabriek – de eerste in z’n soort ter wereld – die in de haven van Amsterdam komt te staan.

Giulietta Cohen van ORAM en Stephanie Kool-Claessens van Nobian gingen in gesprek met de gasten Daniëlle Nijhof, Process Engineer van het Project Everest bij Tata Steel en Chris van der Zande, Director operations van G.I. Dynamics. Het werd een geanimeerd gesprek over beide reductieprojecten die letterlijk en figuurlijk op de kaart werden gezet.

Danielle Nijhof vertelde ons in haar TET over het plan voor het afvangen en opslaan van CO2 en het produceren van blauwe waterstof. Chris van der Zande, Director operations van G.I. Dynamics, nam de kijkers mee in het proces van de bouw van de eerste geavanceerde biobrandstof-fabriek in de haven van Amsterdam die niet-recyclebaar afval zal omzetten in geavanceerde methanol. De inbellers in de uitzending, Egbert Vrijen van Athos en Andre Arends van PARO gingen in op de call for action en op samenwerking. Ook tijdens de nazit van de uitzending in de breakout rooms ontstonden weer mooie ideeën.