TET: werkbezoek InVesta expertisecentrum

Geplaatst op: 24 oktober 2023

We nodigen je graag uit voor de TET Energietransitie bijeenkomst op dinsdag 12 december. We bieden je tijdens deze bijeenkomst een uniek kijkje achter de schermen bij expertisecentrum InVesta in Alkmaar. TET staat voor het versnellen van de energietransitie. En laat dat nu juist de missie van InVesta zijn.

Tubular Algae Bioreactors Fixing CO2 To Produce Biofuel As An Alternative Fuel

Het bedrijfsbezoek wordt aangevuld met kennis en inspiratie door sprekers van Skytree en TNO. Een paneldiscussie staat ook op het programma en uiteraard sluiten we af met een netwerkborrel waar nieuwe contacten en samenwerkingen kunnen ontstaan.

Investa expertisecentrum: Noord Hollands bedrijvencluster
InVesta gaat een stap verder dan zonne- en windenergie door zich in te zetten voor startups die zich richten op energiewinning uit alternatieve bronnen. Ondernemers, onderzoekers en overheden werken bij InVesta samen aan technologische ontwikkelingen die grootschalige commerciële productie van ‘syngas’ en ‘groen gas’ mogelijk gaan maken. Dankzij een nieuwe technologie kan een breed scala aan biogene afvalstromen, maar zelfs ook plastic afval, als ‘feedstock’ ingezet worden.

Skytree: ‘Catch all carbon capture’
Rob van Straten, CEO van Skytree, neemt ons mee in hoe modulaire DAC’s CO₂ (Direct Air Capture) onttrekken uit de atmosfeer. De focus van Skytree is om deze CO₂ te leveren ten behoeve van hergebruik, waar met name gekeken wordt naar de glastuinbouw als potentiële afnemer.

Waardenketen Koolstof – Paneldiscussie
De presentatie van Skytree vormt ook de basis voor onze paneldiscussie. Centraal in de paneldiscussie staat het stimuleren en versnellen van activiteiten rondom het afvangen en gebruik van CO₂ in het Noordzee-kanaalgebied (NZKG). We staan stil bij een belangrijke vraag: Hoe bouw je een waardeketen van koolstof?

TNO: PosHYdon – Off shore Waterstof
We sluiten het programma af met een presentatie van Rene Peters van TNO. Hij geeft ons een update over PosHYdon; een wereldprimeur op het vlak van energie-innovatie. Op zo’n 13 kilometer uit de kust van Scheveningen zal er voor het eerst groene waterstof offshore geproduceerd worden op een werkend platform. De proefopstelling hiervan is straks ook bij InVesta te bekijken.

Aanmelden
Deze uitnodiging is voor een select gezelschap. Mis het niet en meld je nu aan via de button hieronder.

We zien je graag op 12 december!