The Future of Water

Geplaatst op: 29 mei 2024

De toekomst van water ligt in onze handen. De zeespiegel stijgt. Het land verzilt. Drinkwater tekorten zijn op steeds meer plekken aan de orde van de dag. We kunnen niet langer wegkijken. We moeten aan de slag om de waterzekerheid te garanderen. Technische oplossingen zijn er genoeg. Maar welke kiezen we en hoe pakken we dat met elkaar aan. Welke lessen kunnen we leren uit de energietransitie? Welke prikkels zijn er om bedrijven in beweging te krijgen? Welke maatschappelijke en organisatorische veranderingen zijn nodig? Daar gaan we graag met jullie over in gesprek op donderdag 19 september.

We gaan de urgentie zo duidelijk maken dat je ‘water’ direct gaat agenderen binnen je bedrijf! Praat je mee?

Dorine Bosman, Chief Investment Officer, geeft richting aan het versterken van Amsterdam als een duurzame Europese zeehaven en aan het stimuleren en versnellen van de energietransitie, circulaire activiteiten en industrieën om de CO2-uitstoot in de haven en de regio te verminderen.

Roy Tummers, directeur bij de Koninklijke Vereniging van Niet-Huishoudelijke Energie- en Waterverbruikers (VEMW), verbindt publieke en private sector. Hij gaat in op hoe industriële watergebruikers hun waterverbruik kunnen verduurzamen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren.

Sabine Stuiver, mede-oprichter van Hydraloop, is een drijvende kracht op het gebied van waterbesparing en circulaire economieoplossingen. Al meer dan 8 jaar zet zij zich in voor een waterbewuste samenleving en stimuleert zij consumenten en bedrijven.

Panelgesprek
Het panelgesprek gaat over de werkelijke waarde van water en het belang van klimaatadaptatie en circulariteit. Hoe maken we de transitie van een lineaire naar een circulaire, waterbewuste samenleving en welke veranderingen moeten we doorvoeren in onze investeringsplanning en inkoopprocessen? Welke vaardigheden zijn nodig voor deze transitie?

Mónica Altamirano de Jong, systeemdenker en specialist in publiek-private samenwerkingen, is oprichter van ALTAMIRA, een boutique adviesbureau dat systeemdenken toepast om de implementatie van regeneratieve financiering te bevorderen. Met meer dan 18 jaar wereldwijde ervaring is ze een toonaangevende denker op het gebied van klimaatfinanciering en veerkrachtige infrastructuur.

Alice Fermont, senior-adviseur waterbeheer bij Waternet, de huidige publieke watercyclusorganisatie van de regio Amsterdam. Met 25 jaar nationale en internationale ervaring werkt ze nu aan duurzame wateroplossingen. Hergebruik van huishoudelijk afvalwater voor de ontwikkeling van de haven van Amsterdam.

Irene van der Veer, adviseur waterbeheer bij Rijkswaterstaat. Na haar studie aan de TU Delft werkt ze nu aan de verzilting van het Noordzeekanaal en de effecten van droogte en maatregelen om de impact hiervan te beperken. Ze is ook betrokken bij het project van de Selectieve Onttrekking, een constructie die nu wordt gebouwd en de afvoer van zout water uit het Noordzeekanaal zal vergroten.

Natascha Schuttinga, Permitting Lead bij HyCC. In haar huidige rol in de energietransitie is ze verantwoordelijk voor de vergunningsaspecten van de groene waterstofproductie van HyCC. Na Wageningen Universiteit heeft ze ongeveer 23 jaar gewerkt in de environmental consultancy op het gebied van vergunningaanvragen, audits en due diligence voor verschillende multinationals en industrieën alsmede bijgedragen aan het opstellen van resilience strategieën voor overheden.

We delen details over dit event op de TET LinkedIn. Dit event draait ook om de kracht van het gemeenschappelijk vormgeven van de toekomst. Jouw aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd.