57. Zero-Carbon Cement Fabriek

Geplaatst op: 6 maart 2024

Bouw van een volledig elektrische cementfabriek, met een initiële productiecapaciteit van 1,2 miljoen ton, zal leiden tot een energiebesparing voor productie van 90% en reductie in CO2-uitstoot van 1 miljoen ton per jaar ten opzichte van de conventionele productiemethodes.

Wat is het?

Door toepassing van de “EMC Volcanics techniek” in deze fabriek kunnen grote stappen worden gemaakt in het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen in de bouwsector. De techniek biedt namelijkde mogelijkheid om de carbon footprint te verlagen zoals afgesproken in het betonakkoord. Naast het gebruik in standaard toepassingen, is de toepassing getest op sulfaatbestendigheid, alkali-silica-reactiviteit en chloride-aantasting, voldoet het product aan de producteisen van de bouwsector.

Wat heeft het project nodig?

Om de beschikbaarheid van het product te versnellen, zal tijdens de bouw van de fabriek een kleinere EMC-faciliteit op het HES-terrein worden geplaatst. Hierbij is een efficiënte vergunningsproces noodzakelijk en goede samenwerking met de energieleveranciers in de haven.

Wat is de opleverdatum?

De fabriek zal naar verwachting operationeel zijn in Q4 – 2025 / Q1 – 2026.

Meer info?

Ga naar: