De transformatie van de Amsterdamse Bijlmerbajes: Achter de Schermen bij het Bajeskwartier

Geplaatst op: 22 september 2023

Op 19 september kregen ORAM-leden een exclusief kijkje achter de schermen bij het Bajeskwartier. Tijdens deze ORAM ‘Op Locatie’ bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met AM Gebiedsontwikkeling, werden alle ‘ins & outs’ over de transformatie van de 'Bijlmerbajes' gedeeld. De voormalige gevangenislocatie maakt plaats voor een levendige buurt voor woningen en ondernemingen.

Jurgen van de Laarschot van ORAM-lid AM Gebiedsontwikkeling gaf ons volledig inzicht in de herontwikkelingsopgave van het Bajeskwartier. Hij belichtte niet alleen de innovatieve architectuur en duurzaamheidsininitiatieven, maar stond ook uitgebreid stil bij de positieve effecten van deze ontwikkeling op de lokale gemeenschap.

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is de uitdaging hoe we binnen de MRA productieve bedrijvigheid een plek kunnen geven en behouden volgens een goed en duurzaam proces. Deze bijeenkomst gaf inzicht in hoe wonen en werken harmonieus samenkomen en welke mogelijkheden er zijn om betaalbare bedrijfsruimten beschikbaar te houden binnen grootstedelijke ontwikkelingen. Kortom, een inspirerende middag en die sloten we goed af met een gezellige netwerkborrel!

Lees verder over ORAM en het thema ‘Ruimte voor werk.

Sluit aan bij een van onze volgende evenementen. Check de agenda!