Krachtige arbeidsmarkt2023-10-02T17:21:53+02:00

Krachtige

arbeidsmarkt

Voldoende werkgelegenheid en passend werk is van groot belang voor een economie die duurzaam en weerbaar is.

Inspelen op een veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is dynamisch en voortdurend in beweging. Hoe spelen we als bedrijfsleven goed in op een veranderende arbeidsmarkt in relatie tot factoren zoals maatschappelijke en economische ontwikkelingen, nieuw beleid en technologische trends?

Vraag en aanbod optimaal samenbrengen

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers- en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is aandacht voor de opgave hoe er binnen de MRA een krachtige arbeidsmarkt wordt gecreëerd, waarbij vraag en aanbod optimaal samenkomen.

Voldoende werkgelegenheid en passend werk, vanuit een divers aanbod van sectoren is van groot belang voor een economie die duurzaam en weerbaar is. Het gaat hierbij onder andere om het benutten van potentieel en verborgen talent, samenwerken, maar ook om meer aandacht voor onderbelichte banen zoals in de haven en (maak)industrie.

Om de aansluiting in vraag en aanbod te bevorderen, brengt ORAM het bedrijfsleven actief in verbinding met verschillende relevante partijen zoals overheid, onderwijsinstellingen en experts. Ook initieert en faciliteert ORAM projecten die daaraan ondersteunend zijn. Werk in diverse sectoren krijgt met behulp van ORAM een podium. Daarnaast draagt ORAM actief bij via kennissessies en inspireert het haar leden om te blijven ontwikkelen als werkgever voor nu en in de toekomst.

Yasemin
Demirtas
Programmamanager Arbeidsmarkt Haven ORAM & Amports

Actueel

ORAM en Werken in de Haven ondertekenen Amsterdams Stagepact MBO

11 april 2024|Categories: Nieuws|Tags: |

Begin april is het Amsterdamse Stagepact MBO door ruim 40 partijen ondertekend. Amsterdam is daarmee de eerste Nederlandse stad met een lokaal Stagepact. ORAM heeft als penvoerder van het programma Werken in de Haven, mede namens Port of Amsterdam en Amports getekend. Met elkaar, gaan we eraan werken om iedere mbo-student in Amsterdam een stageplek te geven, met goede begeleiding en een passende stagevergoeding.

Het programma Werken in de Haven gaat met volle kracht vooruit

27 februari 2024|Categories: Nieuws|Tags: |

Opendagen, gastlessen, stages en havenrondvaarten. Na de officiële aftrap van het stimuleringsprogramma Werken in de Haven afgelopen december is het volle kracht vooruit. Door verschillende activiteiten worden scholieren en studenten op een leuke wijze geïnformeerd over havenjobs en stageplekken. Zo ook afgelopen week, toen het Montessori Lyceum Oostpoort met zo’n 200 leerlingen de Amsterdamse haven bezocht.

Events

Evenementen

Ga naar de bovenkant