Vraag en aanbod optimaal samenbrengen
ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers- en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is aandacht voor de opgave hoe er binnen de MRA een krachtige arbeidsmarkt wordt gecreëerd, waarbij vraag en aanbod optimaal samenkomen.
Voldoende werkgelegenheid en passend werk, vanuit een divers aanbod van sectoren is van groot belang voor een economie die duurzaam en weerbaar is. Het gaat hierbij onder andere om het benutten van potentieel en verborgen talent, samenwerken, maar ook om meer aandacht voor onderbelichte banen zoals in de haven en (maak)industrie.
Om de aansluiting in vraag en aanbod te bevorderen, brengt ORAM het bedrijfsleven actief in verbinding met verschillende relevante partijen zoals overheid, onderwijsinstellingen en experts. Ook initieert en faciliteert ORAM projecten die daaraan ondersteunend zijn. Werk in diverse sectoren krijgt met behulp van ORAM een podium. Daarnaast draagt ORAM actief bij via kennissessies en inspireert het haar leden om te blijven ontwikkelen als werkgever voor nu en in de toekomst.
Actueel
Feestelijke aftrap Week van het Vakmanschap!
Wat een fantastische start van de Week van het Vakmanschap! Samen met Damen Shiprepair Amsterdam, ROC van Amsterdam | Flevoland, TechCampus Amsterdam en Dunamare Onderwijsgroep trapte ORAM deze inspirerende week vanmorgen feestelijk af.
Hoe helpen we statushouders aan werk?
Tijdens de rondetafelsessie Krachtige Arbeidsmarkt van dinsdag 18 maart, kwamen werkgevers, arbeidsmarktdeskundigen en overheden samenkwamen om te bespreken hoe statushouders succesvol aan het werk geholpen kunnen worden. Startpunt was de presentatie van Randstad en KPN over hun succesvolle plaatsing van statushouders.
Financiële zekerheid belangrijkst voor jongere
Tijdens de eerste rondetafelsessie Krachtige Arbeidsmarkt van 2025 praatten werkgevers, overheden, beleidsmakers en arbeidsmarktexperts over de uitdagingen en kansen in de strijd om jong talent. Centraal hierbij stond de presentatie van PwC over de Workforce Preference Study, een jaarlijks onderzoek naar de arbeidsvoorkeuren van jongeren tussen de 18 en 35 jaar.