Krachtige arbeidsmarkt2023-10-02T17:21:53+02:00

Krachtige

arbeidsmarkt

Voldoende werkgelegenheid en passend werk is van groot belang voor een economie die duurzaam en weerbaar is.

Inspelen op een veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is dynamisch en voortdurend in beweging. Hoe spelen we als bedrijfsleven goed in op een veranderende arbeidsmarkt in relatie tot factoren zoals maatschappelijke en economische ontwikkelingen, nieuw beleid en technologische trends?

Vraag en aanbod optimaal samenbrengen

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is aandacht voor de opgave hoe er binnen de MRA een krachtige arbeidsmarkt wordt gecreëerd, waarbij vraag en aanbod optimaal samenkomen.

Voldoende werkgelegenheid en passend werk, vanuit een divers aanbod van sectoren is van groot belang voor een economie die duurzaam en weerbaar is. Het gaat hierbij onder andere om het benutten van potentieel en verborgen talent, samenwerken, maar ook om meer aandacht voor onderbelichte banen zoals in de haven en (maak)industrie.

Om de aansluiting in vraag en aanbod te bevorderen, brengt ORAM het bedrijfsleven actief in verbinding met verschillende relevante partijen zoals overheid, onderwijsinstellingen en experts. Ook initieert en faciliteert ORAM projecten die daaraan ondersteunend zijn. Werk in diverse sectoren krijgt met behulp van ORAM een podium. Daarnaast draagt ORAM actief bij via kennissessies en inspireert het haar leden om te blijven ontwikkelen als werkgever voor nu en in de toekomst.

Yasemin
Demirtas
Programmamanager Arbeidsmarkt Haven | ORAM & Amports

Actueel

Stichting Studiezalen op bezoek bij ORAM

1 september 2023|Categories: Nieuws|Tags: |

Stichting Studiezalen biedt bewoners van kwetsbare wijken de kans, de ruimte en de begeleiding om hun talenten tot bloei te laten komen. Want ieder kind heeft talenten! Ook ORAM besteedt aandacht aan dit thema: het benutten van potentieel en verborgen talent is cruciaal voor een sterke arbeidsmarkt en daarmee voor een economie die duurzaam en weerbaar is. Zeker in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt.

Events

Evenementen

Titel

Ga naar de bovenkant