Sterke haven2023-10-02T17:16:21+02:00

Sterke

haven

De havens van het Noordzeekanaalgebied zijn van strategisch belang voor onze economie. Een versterking van de internationale functie is noodzakelijk.

De haven heeft
de toekomst

De Amsterdamse haven is de vierde zeehaven van Europa. Een groot logistiek knooppunt in de doorvoer van energie en goederen naar het Europese binnenland. Amsterdam en de haven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar zijn we als van oorsprong havenbranchevereniging van overtuigd.

Versterking van de internationale zeehavenfunctie

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is samen met onze leden concreet invulling geven aan de versterking van de internationale zeehavenfunctie.

De Amsterdamse haven speelt een cruciale rol als het gaat om energie, logistiek en voedingsmiddelen. Daarnaast faciliteert de haven kosten‐efficiënte en duurzame bereikbaarheid en zorgt zij voor een concurrerende transport‐ en logistieke functie voor het Europese achterland. Daarbij genereert de haven grote spin‐off in andere sectoren van de regionale economie en vormt zij de kern van een onlosmakelijk verbonden economisch systeem.

ORAM merkt echter dat verschillende ontwikkelingen grote impact hebben op het ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de haven. Zo wordt er onder andere onvoldoende ruimte gegeven aan innovatie en klimaatneutrale ambities. ORAM zit aan tafel met alle belangrijke spelers en beslissers. Zo doen we rechtstreeks zaken met Port of Amsterdam, de douane en lokale en nationale overheden. Ook hebben we een zetel in het algemeen bestuur van VNO‐NCW en faciliteren we diverse commissies. Zo pakken we actuele thema’s binnen het havengebied aan waaronder ruimte, veiligheid, arbeidsmarkt, netcongestie, energie‐ en grondstoffentransitie.

Kees
Noorman
Algemeen directeur
..
..

Actueel

Verslag bijeenkomst Netwerk Circulair #3

27 oktober 2023|Categories: Nieuws|Tags: |

Op donderdag 19 oktober 2023 vond de derde bijeenkomst van Netwerk Circulair plaats. Dit keer op locatie bij advocatenkantoor Van Doorne dat ruimte bood aan de meer dan 50 geïnteresseerden, waaronder beleidmakers, experts en professionals vanuit het bedrijfsleven.

Events

Evenementen

Titel

Ga naar de bovenkant