Optimale mobiliteit2023-10-02T17:21:26+02:00

Optimale

mobiliteit

Goede bereikbaarheid is onmisbaar in een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam.

De mobiliteits‐vraagstukken van het bedrijfsleven

Woon‐/werkverkeer, het bevoorraden van de (binnen)stad, goederenvervoer en de transportverbinding tussen de haven en achterland vormen samen de basis voor een goed functioneren van stad en regio.

Beleid met aandacht voor ondernemers

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven binnen het thema mobiliteit bij overheden en vervoersorganisaties.

Al geruime tijd loopt Amsterdam tegen de mobiliteitsgrenzen aan. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. We zitten in een snel veranderende regio waar mobiliteit een belangrijke schakel is. Samen met bedrijven denkt ORAM na over de juiste invulling van het (bestaande) systeem. Met als belangrijkste doel om samenhang te creëren tussen beleid, investeringen en de bijbehorende oplossingen.

ORAM geeft tegenwicht in de planvorming en pleit voor een passend mobiliteitsbeleid met meer aandacht voor ondernemend Amsterdam, met name voor goederenvervoer en bevoorrading en de rol van het spoor. Hierbij sturen we altijd op realistische alternatieven met een positieve impact voor iedereen.

ORAM is initiatiefnemer van Breikers, we nemen deel aan diverse mobiliteitsprojecten en we organiseren de ‘ORAM Mobility Talks’ met actuele onderwerpen.

Menno
van der Valk

Manager Ondernemend Amsterdam
..

Actueel

Houd rekening met extra reistijd A7 vanaf april

25 januari 2024|Categories: Nieuws|Tags: |

Vanaf april 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug bij Purmerend. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug beperkt open voor verkeer. Rijkswaterstaat verwacht grote hinder en fors extra reistijd. Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid, een gewichtsbeperking (voor vrachtwagens zwaarder dan 30 ton) en afgesloten op‐ en afritten van de A7 bij Purmerend. Ook voor aansluitende wegen in Noord‐Holland is de verwachting dat daar aanzienlijk hinder en vertraging zal optreden.

Terugblik Rondetafelgesprek Mobiliteit Samen Bouwen aan Bereikbaarheid

28 november 2023|Categories: Nieuws|Tags: |

Thema: ‘Samen Bouwen aan Bereikbaarheid’ (SBaB) – Gedragsverandering als uitgangspunt voor mobiliteitsoplossingen. De Mobiliteitstafel van ORAM sprak over de mogelijkheid om gedragsverandering in te zetten ten behoeve van de bereikbaarheidsproblematiek en stelt voor om de volgende onderwerpen mee te nemen bij de uitvoering van het Multimodaal toekomstbeeld (MTB) in de MRA.

Events

Evenementen

Titel

Ga naar de bovenkant