Energietransitie2023-11-16T15:53:55+01:00

Energie‐

transitie

De energietransitie is een feit en we kunnen het transitiepad alleen samen bewandelen. Het bedrijfsleven is hierin cruciaal.

Samen op basis van ratio

Bedrijven in onze regio zijn volop bezig met energietransitie. Het biedt veel kansen, maar is ook complex. Overheid, bedrijfsleven en stakeholders staan gezamenlijk voor de opgave om de energietransitie tot een succes te maken.

Een beter beleid met aandacht voor ondernemers

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is het stimuleren van de energietransitie door bedrijven en stakeholders te verbinden en inspireren. Daarnaast behartigt ORAM de belangen van bedrijven rondom de energietransitie.

ORAM is initiatiefnemer van platform ‘TET Energy Transition’. In samenwerking met Port of Amsterdam en andere partners ondersteunt ORAM via TET het zichtbaar maken en verder brengen van energietransitieprojecten in het Noordzeekanaalgebied (NZKG).

Belangrijke thema’s binnen de energietransitie voor de leden van ORAM zijn:

  • ondernemersklimaat, ‘level playing field’ en vergunningverlening;
  • uitdagingen en investeringen rondom de opslag van nieuwe energiedragers in de haven;
  • kennis deling, business development en wet en regelgeving;
  • uitdagingen rondom elektrificatie zoals netcongestie.

ORAM is betrokken bij verschillende ‘versneltafels’ rondom het thema energietransitie zoals Waterstof, Elektriciteit en Bestuursplatform.

Giulietta
Cohen

Programmamanager
transities haven
..

Praten over energietransitie gebeurt al genoeg. We gaan het gewoon doen! Dat is het motto van ‘TET Energy Transition’. We presenteren business cases demo‐projecten en ideeën die tot navolging of samenwerking leiden. Cases waar andere ondernemers kennis en inspiratie uit opdoen of bij kunnen aanhaken. Zo brengt TET de energietransitie concreet verder.

Actueel

Diner Pensant Noordzeekanaalgebied in transitie

14 september 2023|Categories: Nieuws|Tags: |

Een vegetarisch diner pensant met uitzicht op Amsterdam, in de ADAM‐toren, met een select gezelschap om na te denken over de toekomst en potentie van het Noordzeekanaalgebied. Dit bijzondere initiatief van Rabobank en ORAM verzamelt vertegenwoordigers van relevante bedrijven, stakeholders en young professionals voor het gebied. Onder leiding van gastheren Erik Versnel, coöperatief directeur Rabobank Amsterdam en Kees Noorman directeur van ORAM vindt een goede inhoudelijke dialoog plaats over het gebied, de samenwerking en transitie van bedrijven.

Events

Evenementen

Titel

Ga naar de bovenkant