Energietransitie2024-07-10T10:46:18+02:00

Energie-

transitie

De energietransitie is een feit en we kunnen het transitiepad alleen samen bewandelen. Het bedrijfsleven is hierin cruciaal.

Samen op basis van ratio

Bedrijven in onze regio zijn volop bezig met energietransitie. Het biedt veel kansen, maar is ook complex. Overheid, bedrijfsleven en stakeholders staan gezamenlijk voor de opgave om de energietransitie tot een succes te maken.

Een beter beleid met aandacht voor ondernemers

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is het stimuleren van de energietransitie door bedrijven en stakeholders te verbinden en inspireren. Daarnaast behartigt ORAM de belangen van bedrijven rondom de energietransitie.

ORAM is initiatiefnemer van platform ‘TET Energy Transition’. In samenwerking met Port of Amsterdam en andere partners ondersteunt ORAM via TET het zichtbaar maken en verder brengen van energietransitieprojecten in het Noordzeekanaalgebied (NZKG).

Belangrijke thema’s binnen de energietransitie voor de leden van ORAM zijn:

  • ondernemersklimaat, ‘level playing field’ en vergunningverlening;
  • uitdagingen en investeringen rondom de opslag van nieuwe energiedragers in de haven;
  • kennis deling, business development en wet en regelgeving;
  • uitdagingen rondom elektrificatie zoals netcongestie.

ORAM is betrokken bij verschillende ‘versneltafels’ rondom het thema energietransitie zoals Waterstof, Elektriciteit en Bestuursplatform.

Dalma
Kamberovic

Programmamanager
Haven & Industrie
..

Praten over energietransitie gebeurt al genoeg. We gaan het gewoon doen! Dat is het motto van ‘TET Energy Transition’. We presenteren business cases demo-projecten en ideeën die tot navolging of samenwerking leiden. Cases waar andere ondernemers kennis en inspiratie uit opdoen of bij kunnen aanhaken. Zo brengt TET de energietransitie concreet verder.

Actueel

NZKG lokaal en mondiaal van belang voor de energietransitie – Diner Pensant 2024

10 juli 2024|Categories: Nieuws|Tags: |

Kees Noorman (ORAM) en Erik Versnel (Rabobank), verwelkomen haven- en industrieprominenten en bestuurders van het Noordzeekanaalgebied. Zij zijn de gastheren van het Diner Pensant dat we samen jaarlijks organiseren in de A’DAM toren. Aan de hand van drie keynotes gaan we met elkaar het gesprek aan over de transitie van het NZKG, waarbij niet de alleen de kiezen maar vooral de hersenen van de deelnemers kraken.

Investeren in NL

11 april 2024|Categories: Nieuws|Tags: |

Met kennis en inspiratie biedt TET, Energy Transition, ondersteuning bij de realisatie van energietransitieprojecten in het Noordzeekanaalgebied. Als initiatief van het bedrijfsleven en powered by ORAM en Port of Amsterdam worden businesscases, demo‐projecten en ideeën die tot navolging of samenwerking leiden verder gebracht. Het TET-event van 4 april 2024 stond in het teken van het investeringsklimaat voor de energietransitie in Nederland.

Investeringsklimaat op het menu

24 januari 2024|Categories: Nieuws, TET nieuws|Tags: |

Het is vandaag precies een maand geleden dat de meesten van ons met kerst aan tafel zaten. Hoe was de “appetite”? Een woord dat ik recent vaak hoor in relatie tot investeren. Niet gek, de concurrentiekracht van de Europese industrie is flink weggegleden. Er gaan inmiddels meer gasten van tafel, dus investeringen Nederland uit, dan erbij komen. Hoe zorgen we dat we eind 2024 geen lege stoelen aan tafel hebben?

Events

Evenementen

Ga naar de bovenkant