Energietransitie2023-09-11T16:49:11+02:00

Energie‐

transitie

De energietransitie is een feit en we kunnen het transitiepad alleen samen bewandelen. Het bedrijfsleven is hierin cruciaal.

Samen vormgeven op basis van ratio

Wat is ervoor nodig om te komen tot realisatie van de energietransitie? En dan bedoelen we zonder symboolpolitiek, op een realistische manier, op basis van feiten én samen. Uiteindelijk is de vraag niet ‘Wat willen niet’, maar ‘Wat willen we wel’.

Een beter beleid met aandacht voor ondernemers

ORAM zet zich in voor een sterk ondernemers‐ en vestigingsklimaat in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onderdeel daarvan is het stimuleren van de energietransitie door bedrijven en stakeholders te verbinden en inspireren. Daarnaast behartigt ORAM de belangen van bedrijven rondom de energietransitie.

Bedrijven in onze regio zijn volop bezig met energietransitie. Het biedt veel kansen, maar is ook complex. Overheid, bedrijfsleven en stakeholders staan gezamenlijk voor de opgave om de energietransitie tot een succes te maken.

Belangrijke thema’s binnen de energietransitie voor de leden van ORAM zijn:

  • uitdagingen en investeringen rondom de opslag van nieuwe energiebronnen in de haven;
  • nieuwe energiedragers binnen de industrie zoals waterstof;
  • uitdagingen rondom elektrificatie zoals netcongestie.

ORAM is initiatiefnemer van platform ‘TET Energy Transition’. In samenwerking met Port of Amsterdam en andere partners ondersteunt ORAM via TET het zichtbaar maken en verder brengen van energietransitieprojecten in het Noordzeekanaalgebied (NZKG).

Giulietta
Cohen

Programmamanager
transities haven

Praten over energietransitie gebeurt al genoeg. We gaan het gewoon doen! Dat is het motto van ‘TET Energy Transition’. We presenteren business cases demo‐projecten en ideeën die tot navolging of samenwerking leiden. Cases waar andere ondernemers kennis en inspiratie uit opdoen of bij kunnen aanhaken. Zo brengt TET de energietransitie concreet verder.

Actueel

Diner Pensant Noordzeekanaalgebied in transitie

14 september 2023|Categories: Nieuws|Tags: |

Een vegetarisch diner pensant met uitzicht op Amsterdam, in de ADAM‐toren, met een select gezelschap om na te denken over de toekomst en potentie van het Noordzeekanaalgebied. Dit bijzondere initiatief van Rabobank en ORAM verzamelt vertegenwoordigers van relevante bedrijven, stakeholders en young professionals voor het gebied. Onder leiding van gastheren Erik Versnel, coöperatief directeur Rabobank Amsterdam en Kees Noorman directeur van ORAM vindt een goede inhoudelijke dialoog plaats over het gebied, de samenwerking en transitie van bedrijven.

H2A launch marks milestone in green hydrogen value chain in Amsterdam

10 juli 2023|Categories: Nieuws|Tags: |

H2A (Hydrogen to Amsterdam) was officially launched during a symposium held at Theater Amsterdam on 4 July 2023. The ‘Import(ance) of hydrogen: propelling the future’ symposium brought together all the diverse players involved in realising a green hydrogen import chain in Amsterdam. Some 250 people attended the conference, demonstrating the broad cross‐sector support for fuelling change through green hydrogen.

Ondertekening ambitieverklaring Green Business Club Amsterdam Sloterdijken

23 juni 2023|Categories: Nieuws|Tags: |

Menno van der Valk heeft namens ORAM de ambitieverklaring van Green Business Club Amsterdam Sloterdijken ondertekend. Het ondertekenen van de ambitieverklaring is een mooie mijlpaal en een stap in de richting van een duurzame toekomst voor Amsterdam Sloterdijken. Het initiatief sluit aan bij de missie van ORAM om vanuit een sterk netwerk en middels verbinding ondernemerschap in regio Amsterdam te stimuleren.

Events

Evenementen

Titel

Ga naar de bovenkant