ORAM kerstconcert #1 basis voor jaarlijks terugkerende traditie

Geplaatst op: 21 december 2022

Het kerstconcert lijkt uit te kunnen groeien tot een mooie traditie in het jaarlijkse netwerkprogramma van ORAM. Gelet op de reacties op de eerste editie van de bijna 150 aanwezigen, luidt de conclusie dat het evenement de perfecte jaarafsluiting is.

Het prille succes is te danken aan het strijkkwartet ‘Vivre’ in combinatie met een feeëriek – ORAM-rood – verlichte Zuiderkerk. Adembenemend, contemplerend en romantisch, als je de sfeer van het concert als hoogtepunt van deze borrel zou moeten beschrijven.

Juist de setting die je nodig hebt als je zoals Paul Wevers voorzitter van ORAM bent en gaat terugkijken op het jaar. De strekking van zijn verhaal: “Ga je dromen achterna. Als dingen onvermijdelijk veranderen, bereid je daar dan op voor. Houd vast aan je doelstelling en je kunt het niet alleen.”

Woorden die in meer of mindere mate de rode draad vormden van de tien nummers die ‘Vivre’ ten gehore bracht. Mooie, soms persoonlijke verhalen, die muzikaal tot uitdrukking werden gebracht via nummers als Frosty’s Waltz, over een sneeuwman die zich realiseert dat de winters niet meer hetzelfde zijn. Of Requim for my father, een ode aan de vader van één van de musici. En niet te vergeten ‘Libertango’ van de Argentijnse musicus Astor Piazzolla en de onvermijdelijke toegift van de avond: ‘Have yourself a merry little Christmas’.

Het bleef na het optreden nog lang gezellig in de Zuiderkerk.

Team ORAM wenst iedereen via deze weg fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! We zien iedereen graag terug bij de eerstvolgende gelegenheid in 2023.