ORAM Kerstconcert 2023

Geplaatst op: 21 december 2023

Het ORAM Kerstconcert was ook dit jaar weer een waardevolle jaarafsluiting. Sfeervol, verbindend en gezellig met z'n allen op de prachtige locatie, de Zuiderkerk, in hartje Amsterdam.

Kees Noorman opende het kerstconcert met zijn speech: Als de spanningen oplopen en de onzekerheden toenemen, is er behoefte aan saamhorigheid, gemeenschapszin, vrede en harmonie. Hij had zich voor zijn speech laten inspireren door het vioolspel van het Hera Quartet. Hij haalde Einstein aan. Wat veel mensen niet weten is dat Einstein, zelf een getalenteerd violist was. Muziek was voor de inspiratie voor zijn wetenschappelijk werk. Hij zei ooit ‘Het leven zou leeg zijn zonder muziek. Muziek is de harmonie van de hemel en de aarde.’

Het Hera Quartet eindigde haar spel met de 7e symfonie van Sjostakovitsj, die in drie delen vertelt over de oorlog die de harmonie verstoorde.

Daarmee was de cirkel rond en was er genoeg stof om nog uren over bij te praten en het jaar samen af te sluiten. Tijdens de borrel speelde het Dianna Dhabbar Jazztrio.

Team ORAM wenst iedereen via deze weg fijne feestdagen en een happy New Year!

We zien iedereen graag bij de Nieuwjaarsreceptie of een van de andere events.