ORAM viert 21ste lustrum met feest tussen de schepen

Geplaatst op: 30 september 2022

De club die na 105 jaar nog altijd bindt en boeit
Wat zegt het over je feestje als je ver na de sluitingstijd nog afscheid staat te nemen van de mensen die je hebt uitgenodigd. Is het een compliment voor de sfeer, de variëteit onder onze leden en de goede gesprekken als de Commissaris van Koning (Arthur van Dijk) zijn speech afsluit met de belofte dat hij niet van plan is om vroeg te vertrekken en het woord bij de daad voegt?

ORAM is 105 jaar geleden kennelijk onder een gelukkig gesternte geboren, want alles klopte tijdens het feest op wat nu al de mooiste plek van Amsterdam wordt genoemd: Helling7. Uitkijkend over het IJ, de majestueuze schepen in het dok bij Damen Shiprepair en de late zomerzon die langzaam achter de horizon verdween, brachten bijna 250 mensen een saluut aan de jubilaris. Niet zonder nog even stil te staan bij de oprichting in 1917 en wat 105 jaar later de toegevoegde waarde is van wat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste ondernemingsvereniging van Groot-Amsterdam.

ORAM heeft die ambitie en waar het als vereniging voor staat voor de komende jaren verpakt in 5 speerpunten en ORAM-voorzitter Paul Wevers deed even kort uit de doeken wat dat betekent: ruimte voor een diverse economie, versterking van de internationale zeehavenfunctie, verbeterde mobiliteit en bereikbaarheid, kansen pakken in de energietransitie en zorgen voor een prikkelend en uitnodigend ondernemersklimaat.

Als je tijdens het jubileumfeest even zou ‘temperaturen’ hoe divers, prikkelend en uitnodigend dat klimaat op dit moment is, dan gaf de thermometer op z’n minst koortsachtig aan. Niet in de laatste plaats veroorzaakt door het surplus aan jonge, ambitieuze ondernemers en werknemers die zich mengden tussen ‘de bekende gezichten’; de kleurrijke personen uit ons ledenbestand die al jaren loyaal zijn aan ORAM en mede het unieke imago vormen dat de club heeft.

Arthur van Dijk gaf het complete gezelschap in zijn speech een groot compliment en riep daarbij op tot een groot applaus voor de mensen achter de organisatie. Een vereniging die na 105 jaar nog altijd meer dan 600 mensen bindt en boeit en daardoor van grote betekenis is voor (ondernemend) Amsterdam.