Stagiair Amélie Louissen

Geplaatst op: 13 februari 2024

Wij stellen graag Amélie Louissen (20) voor, onze stagiair Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben Amélie Louissen, 20 jaar oud en ik kom uit Alkmaar. In mijn vrije tijd sport ik in de sportschool en spreek ik vaak af met vrienden.

Hoe kwam je bij ORAM terecht?
Voor mijn opleiding loop ik een snuffelstage van 10 weken. Ik had volledige vrijheid bij het kiezen van een stageplek. Ik plaatste een bericht op LinkedIn waarin ik aangaf op zoek te zijn naar een stageplek. Renko de Vries van ORAM kwam mijn bericht tegen en nam gelijk contact met mij op om stage te komen lopen bij ORAM. Dit sprak me meteen aan omdat de taken die de afdeling Communicatie bij ORAM aanbiedt, overeenkomen met wat ik op mijn opleiding doe en aansluiten bij mijn interesses. Ik ben toen op staggesprek gegaan en zo ben ik hier gekomen.

Wat houdt je stage in?
Tijdens mijn stage kijk ik mee in het bedrijfsleven van ORAM. Ik neem deel aan evenementen en vergaderingen met klanten. Daarnaast zal ik helpen met het maken van sociale media content en het schrijven van artikelen rondom evenementen. Ook zal ik onderzoek doen naar de doelgroep van Young Professionals, zodat ORAM kan inspelen op de interesses van deze doelgroep.

Wat vind je eigenlijk het leukste aan je opleiding?
Ik vind het leuk dat je veel onderzoek mag doen naar doelgroepen en de interesses van deze verschillende doelgroepen. Op deze manier kom je veel te weten over bepaalde groepen mensen, en dat is erg interessant en nuttig. Je bent altijd bezig met een vraagstuk vanuit een bedrijf of organisatie om te helpen en antwoord te vinden. Ook mag je altijd lekker creatief zijn en al je ideeën gebruiken om zo tot een mooie campagne, middel of content te komen.

Doe je naast je stage nog andere dingen?
Naast mijn stage en opleiding werk ik bij Albert Heijn op de broodafdeling. Ook werk ik af en toe bij TSC als servicemedewerker bij evenementen in de Ziggo Dome, AFAS Live en de Johan Cruijff Arena. Naast al mijn werk vind ik het leuk om met vrienden terrasjes te pakken en te kletsen.