Wij zijn ORAM: Dexter Versluis, RiddleStory

Geplaatst op: 6 december 2023

Graag laten we je kennismaken met onze leden. Deze week stellen we Dexter Versluis, oprichter en CEO van RiddleStory aan je voor. Dexter vertelt hoe RiddleStory een revolutie in on-boarding ontketent: ‘RiddleStory creëert een unieke, memorabele ervaring voor een nieuwe medewerker door gamificatie en storytelling te combineren.’

1. Vertel: wie ben je en waar werk je (+ wat doet jouw bedrijf)?
Ik ben Dexter Versluis, de oprichter en CEO van RiddleStory. Al tijdens mijn studie Business Administration begon ik als ondernemer met het ontwikkelen van websites en software. Na betrokken te zijn geweest bij een communicatieadviesbureau, waar ik unieke virtuele communicatieconcepten bedacht voor toonaangevende partijen, besloot ik mijn eigen weg in te slaan.

Bij RiddleStory draait alles om het transformeren van saaie, traditionele on-boarding processen in dynamische en interactieve ervaringen. Weet je wat echt vervelend is als je aan een nieuwe baan begint? Die ellenlange documentatie, studievideo’s, en slaapverwekkende presentaties. Daar zit niemand op te wachten, toch? Bij ons doe je iets veel spannenders. Stel je voor: je start je eerste dag en ontvangt direct een urgente e-mail met “BIG ISSUE” als onderwerp. De president van de VS zit vast op een vliegveld in Parijs, en jij bent de enige die kan helpen. Je duikt in de bedrijfswebsite, zoekt naar procedures, raadpleegt handleidingen en vindt de nodige onderdelen voor de reddingsoperatie.

Dit is hoe wij on-boarding leuk en boeiend maken. Het ene moment red je een president, het andere moment bestrijd je een hacker die onze website heeft geïnfiltreerd. Alle scenario’s, taken en vooral de oplossingen zijn op maat gemaakt. Dit zorgt niet alleen voor een aangename en heldere start voor de nieuwe medewerker, maar maakt het werk voor HR-managers ook een stuk eenvoudiger en controleerbaar.
Onze aanpak combineert gamification en storytelling om een unieke, memorabele ervaring te creëren. Bij RiddleStory zorgen we ervoor dat on-boarding niet alleen nuttig en informatief is, maar ook echt leuk en meeslepend. Zo zetten we een nieuwe standaard in de wereld van werknemersonboarding.

2. Hoe ben je bij ORAM terecht gekomen?
Mijn pad naar ORAM begon eigenlijk vrij organisch. Ik was op zoek naar een netwerk waar ik zowel inspiratie kon opdoen als groeimogelijkheden kon vinden voor mijzelf en voor RiddleStory. Ik had online al een paar dingen voorbij zien komen over ORAM. Maar het was pas echt door mond-tot-mondreclame, door verhalen en aanbevelingen van collega-ondernemers, dat ORAM mijn aandacht trok.

De combinatie van een sterke gemeenschap, de focus op innovatie en duurzaamheid, en de mogelijkheden voor netwerken en samenwerking, maakte ORAM tot de ideale keuze. Ik zie het als een platform waar ik niet alleen mijn eigen visie en ervaringen kan delen, maar ook kan leren van de diverse en ervaren leden van ORAM.

3. Wat heeft jouw bedrijf betekend voor Metropoolregio Amsterdam waar je trots op bent?
RiddleStory heeft een innovatieve benadering gebracht in de manier waarop organisaties hun on-boarding-proces voor nieuwe medewerkers vormgeven. Dit heeft niet alleen de ervaring voor nieuwe werknemers verbeterd, maar ook de efficiëntie en effectiviteit van de organisaties binnen de regio verhoogd.

Een van de meest opmerkelijke bijdragen van RiddleStory is de manier waarop we het on-boarding-proces hebben getransformeerd van een routinematige, soms saaie taak naar een boeiende, interactieve ervaring. Dit heeft een positieve invloed gehad op de werknemerstevredenheid en retentie, wat essentieel is in een competitieve markt als de Metropoolregio Amsterdam.

Daarnaast heeft onze aanpak van gamification en storytelling een nieuwe standaard gezet in de regio. We hebben laten zien dat leren en integreren in een nieuwe organisatie zowel leuk als leerzaam kan zijn. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan de groei van RiddleStory, maar heeft ook andere bedrijven in de regio geïnspireerd om hun on-boarding-processen te heroverwegen en te innoveren.

4. Hoe voegt ORAM waarde toe aan jouw bedrijf en/of netwerk?
Een van de meest waardevolle aspecten van mijn lidmaatschap bij ORAM is de mogelijkheid om samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven die complementaire diensten aanbieden. Bijvoorbeeld, onze samenwerking met Preptic en Nimble Arbeidsrecht heeft ons in staat gesteld om een meer holistische benadering te bieden op het gebied van de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Door onze interactieve on-boarding tools te combineren met hun expertise in PMO-gezondheid en arbeidsrechtelijke aspecten van vitaliteit, kunnen we nu bedrijven ondersteunen op manieren die we voorheen niet konden.

5. Raad je ORAM aan aan andere ondernemers? En zo ja, waarom?
Absoluut, ik zou ORAM zeker aanbevelen aan andere ondernemers! Weet je, meedoen met ORAM is een beetje als het spelen van een goed ontworpen game – je stapt binnen in een wereld vol kansen, verrassingen en waardevolle connecties. Elk evenement, elke bijeenkomst, voelt als een nieuw level waar je nieuwe vaardigheden opdoet, uitdagingen aangaat en natuurlijk, superbelangrijke power-ups verzamelt in de vorm van kennis en netwerken. En laten we eerlijk zijn, in business, net als in games, is de multiplayer-modus altijd leuker (en productiever) dan solo spelen.