Wij zijn ORAM: Jesse Hendriks

Geplaatst op: 20 februari 2024

Graag laten we je kennismaken met onze leden. Deze week stellen we Jesse Hendriks, mede-eigenaar van recruitmentbureau Gruzzy, dat gespecialiseerd is in Cyber Security. Jesse over zijn werk: ‘Ik ben trots dat ik samenwerk met m’n vader, en we dus een heus familiebedrijf zijn.’

1. Wie ben je als mens en waar werk je – bedrijf, functie(s)?
Ik ben Jesse Hendriks, 31 jaar oud, alweer bijna 11 jaar woonachtig in Amsterdam.
Bijna 4 jaar geleden ben ik, samen met m’n vader, Gruzzy begonnen. Gruzzy is een recruitmentbureau gespecialiseerd in Cyber Security en Privacy. Buiten werk vind je me vooral met vrienden en m’n vriendin in wijnbarretjes, musea, restaurants en platenzaken. Als hobbyfotograaf leg ik stadsgezichten en architectuur vast. Ik luister graag muziek (vooral elektronisch) en daarnaast ben ik nog een hobby-barista.

2. Waar ben je trots op in je werk of daarbuiten?
Allereerst ben ik er heel erg trots op dat ik samenwerk met m’n vader, en we dus een heus familiebedrijf zijn. We leren allebei iedere dag van elkaar, en het is ontzettend waardevol om de inzichten van twee generaties in één bedrijf te hebben.
Ten tweede ben ik heel blij met onze visie op recruitment: ‘Als wij je bellen, moet je het leuk vinden om de telefoon op te pakken.’ De persoonlijke aanpak in recruitment vind ik ontzettend belangrijk, en maakt het werk ook een stuk leuker. Ik ben er trots op dat we gelukkig ook van klanten en kandidaten te horen krijgen dat ze inderdaad de telefoon graag opnemen!

3. Wat was een belangrijk leermoment voor jou en wat heeft je dat opgeleverd?
Dit is niet per sé één moment geweest, maar eerder een verzameling momenten waarin ik ‘nee’ heb leren zeggen. In het begin heb ik heel veel ‘ja’ gezegd op iedere potentiële kans die ik zag, ook op veel kansen die achteraf weinig kansrijk bleken. Het werken aan die kansen kostte me heel veel tijd, en uiteindelijk bracht het weinig op. Daardoor was ik niet altijd even gefocust. Toen ik wat vaker ‘nee’ ben gaan zeggen, merkte ik dat die focus terugkwam. Daardoor ben ik beter in staat succesvolle matches te maken.

4. Waar kunnen bedrijven/andere leden bij jou voor terecht?
Allereerst voor een heerlijke huisgemaakte espresso, cappuccino of cortado (of een wijntje) en een gezellig gesprek! Verder kan ik je helpen bij het vinden van de juiste cybersecurity specialisten op vaste en interimbasis. Maar schroom ook niet contact met me op te nemen voor advies over recruitment en/of cybersecurity!