Wij zijn ORAM: John Koomen, 020GROEN

Geplaatst op: 23 november 2023

Graag laten we je kennismaken met onze leden. Deze week stellen we John Koomen aan je voor, DGA van John Koomen Tuinen, 020GROEN en de Greencademy. In een interview met ons vertelt John meer over de toegevoegde waarde van groen op de werkvloer en de maatschappelijke functie van zijn projecten.

1. Vertel: wie ben je en waar werk je?
Mijn naam is John Koomen en ik werk bij en ben DGA van John Koomen Tuinen, 020GROEN en de Greencademy. Met de eerste twee bedrijven houden wij ons bezig met ontwerp, aanleg en onderhoud van (dak)tuinen, groenvoorzieningen en groene gevels. We werken voor particulieren, bedrijven, instellingen, woningcorporaties, architecten, overheid etc. Denk je aan Groen, denk je aan ons! Met de Greencademy hebben we een hybride opleiding voor hoveniers opgezet. De lessen zijn online te volgen in eigen tempo, de praktijk leer je bij één van onze gildeleden.

2. Hoe ben je bij ORAM terecht gekomen?
Toen ik 020GROEN oprichtte ben ik met het netwerk van ORAM in contact gekomen. Dit leek mij een geweldige plek om het belang van meer groen en hiermee ook mijn bedrijf verder te promoten. Ook ben ik iemand die hecht aan het gezamenlijke belang en was het dus logisch om als nieuw Amsterdams bedrijf aan te sluiten.

3. Wat heeft jouw bedrijf betekend voor Metropoolregio Amsterdam waar je trots op bent?
020GROEN vergroent de stad met bomen, planten en bloemen, wat is er nu mooier en waardevoller? Veel daken, maar ook particuliere, bedrijfstuinen hebben we al mogen vergroenen. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan klimaat, milieu, biodiversiteit en verkoeling. Een belangrijke maatschappelijke functie waar de wereld nóg mooier en beter van wordt.

4. Waarover kom je graag met andere leden van ORAM in contact?
Over het belang van groen op de werkvloer. Planten op kantoor verlagen stress, verminderen ziekteverzuim, en zorgen voor een hogere productie. Daarnaast verbetert groen je imago als werk en het is ook nog eens ontzettend mooi en rustgevend om naar te kijken.

5. Zou je ORAM aanraden aan andere ondernemers? En zo ja, waarom?
Zeker! En dat doe ik dan ook regelmatig. Vooral om de leuke mensen, de geweldige borrels, het ontmoeten van gelijkgestemde ondernemers, de belangrijke taak van samen sterk, het delen van kennis met andere ondernemers en niet te vergeten vanwege de meestal aanwezige overheerlijke bitterballen!