Wij zijn ORAM: June van der Werf, Preptic

Geplaatst op: 20 oktober 2023

Graag laten we je kennismaken met onze leden. Deze week stellen we June van der Werf aan je voor, oprichter van PREPTIC. Een organisatie uit Amsterdam dat werknemers inzicht geeft in hun gezondheid. In een interview met ons geeft June onder andere aan waarover ze graag met andere leden in contact komt en wat ORAM voor haar organisatie betekent.

1. Vertel! Wie ben je en waar werk je?
Ik ben June van der Werf, oprichter van PREPTIC. Met PREPTIC geven we werknemers inzicht in hun gezondheid, op zowel mentaal als fysiek vlak. Dit doen we door middel van een vragenlijst en bloedonderzoek (ook wel bekend als het Preventief Medisch Onderzoek). De resultaten van een PMO worden bij ons in een begrijpelijk rapport naar de medewerker gecommuniceerd. Ook zal de medewerker altijd een persoonlijk gesprek met een arts van PREPTIC hebben, zodat er niks onduidelijk blijft. Mocht een medewerker gezondheidswinst kunnen behalen, dan hebben wij een team van ruim 50 experts die klaar staan om een medewerker te begeleiden.

2. Hoe ben je bij ORAM terecht gekomen?
Ik ben bij ORAM terechtgekomen via een vriend. Hij adviseerde mij om contact op te nemen met Menno van ORAM. Bij onze eerste ontmoeting wist ik nog niet zeker of ORAM wel de juiste club voor mij was, maar inmiddels weet ik dat dat zeker zo is! Ik ben enorm trots op deze mooie club en ik ben een trotse ambassadeur.

3. Wat heeft jouw bedrijf betekend voor de Metropool Regio Amsterdam waar je trots op bent?
Elke dag geven wij werknemers in de Metropool Regio Amsterdam inzicht in hun gezondheid en leren we ze wat een gezond gebalanceerd leven is. We moeten immers niet alleen in ons werkende leven vitaal zijn, maar ook zeker erna.

Werkgevers laten we inzien dat hun mensen echt de motor van het bedrijf zijn, en dat ze goed moeten zorgen voor hun personeel. Dit komt uiteindelijk ten goede van de productiviteit en van het geluk bij de medewerker. In de huidige arbeidsmarkt is het des te meer nodig om personeel gezond en gelukkig te houden.

4. Waarover kom je graag met andere leden van ORAM in contact?
Ik ben van nature heel nieuwsgierig, en des te meer binnen mijn vakgebied. Ik zou dus heel graag met HR-managers in contact komen om eens te sparren over het vitaliteitsbeleid binnen hun organisatie. Hoe hebben zij het PMO ingericht, en vooral ook hoe hier opvolging aan gegeven wordt.

5. Zou je ORAM aanraden aan andere ondernemers? En zo ja, waarom?
Ik raad ORAM al aan bij andere ondernemers. Ik vind het een hele mooie volwassen club waar leden open zijn en elkaar inspireren. We komen allemaal wat brengen, op onze eigen manier.

PREPTIC behoort tot het ORAM-netwerk van zo’n 600 bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam. Het netwerk is een mooie afspiegeling van ondernemend Amsterdam e.o.. Van multinational tot zzp’er; van advocatenkantoor in de Zuidas, creatief bureau in de binnenstad tot energieopslagbedrijf in de haven. Benieuwd naar de andere leden van ORAM en wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? We vertellen je graag meer!