Wij zijn ORAM: Remco Coppens, Datacation

Geplaatst op: 3 november 2023

Graag laten we je kennismaken met onze leden. Deze week stellen we Remco Coppens aan je voor, die deel uit maakt van team Datacation. Een organisatie die bedrijven helpt om een data gedreven werkwijze te implementeren. In een interview met ons geeft Remco onder andere aan waar de focus van Datacation op ligt en waarover hij graag met andere leden van ORAM in contact komt.

1. Vertel! Wie ben je en waar werk je?
Ik ben Remco Coppens en maak deel uit van team Datacation. Wij helpen bedrijven om een data gedreven werkwijze te implementeren. Wij onderscheiden ons binnen de markt door in onze projecten altijd te vertrekken vanuit een zakelijke behoefte in plaats van een technologie gedreven aanpak. Concreet betekent dit dat onze algoritmes worden ontwikkeld met een sterke focus op het creëren van business waarde, in plaats van enkel te kijken naar het toepassen van technologie omdat het nou eenmaal mogelijk is.

2. Hoe ben je bij ORAM terecht gekomen?
Na het openen van ons tweede kantoor in de VU Starthub, kwamen we al snel in contact met ORAM tijdens een netwerkevenement. Er was meteen een klik, en na het bijwonen van het Najaar Innovatie Event waren we ervan overtuigd dat dit het netwerk is waar Datacation bij wil horen.

3. Wat heeft jouw bedrijf betekend voor Metropool Regio Amsterdam waar je trots op bent?
Naast het begeleiden van talloze bedrijven bij de overgang naar een data gedreven werkwijze, zijn we bijzonder trots op ons werk in de medische sector. In samenwerking met UMC Utrecht en andere ziekenhuizen werkt Datacation aan het ontwikkelen van AI-modellen voor verbeterde detectie van terugkerende alvleesklierkanker.

4. Waarover kom je graag met andere leden van ORAM in contact?
Ons werkterrein is breed en omvat projecten in diverse sectoren. We werken met diverse datatypes, zoals reguliere data, visuele (foto/video) data, tekstdata, sensordata en tijdsgebonden data. Dankzij onze technische expertise, gecombineerd met een sociale en betrokken benadering, begrijpen we organisaties en zijn we in staat data optimaal te benutten. Datacation wil het stigma doorbreken dat werken met data complex is. Iedereen die benieuwd is wat er mogelijk is met bedrijfsdata kunnen contact met ons opnemen.

5. Zou je ORAM aanraden aan andere ondernemers? En zo ja, waarom?
Absoluut! ORAM slaagt er altijd in interessante mensen op een aangename en sfeervolle manier samen te brengen op unieke locaties. Wij, van Datacation, zien ORAM als de manier om langdurige relaties te bouwen en we kijken uit naar vele jaren van plezierige aanwezigheid bij deze evenementen!