YPO-event ‘Hoe word ik invloedrijker’: leerzaam en gezellig

Geplaatst op: 15 februari 2024

Op dinsdag 13 februari vond het eerste YPO-event van 2024 plaatst. We volgenden eerst de masterclass ‘Hoe word ik invloedrijk?’. Onze gastheer was bureau Zuidema, op hun prachtige locatie op de NSDM-werf in Amsterdam Noord: House of Influence. Tijdens dit event stond persoonlijke groei centraal.

Jan van Ginkel (coach bij Bureau Zuidema) heette ons welkom. Hij vertelde dat Bureau Zuidema een trainingsbureau is, dat zich exclusief richt op gedragsontwikkeling van professionals. Het thema ‘Hoe word ik invloedrijker en effectiever in de communicatie’ staat in alle trainingen centraal.

Na de plenaire opening gingen we zelf aan de slag in de workshop. We startten met een ronde waarin we elkaar voorstelden. Een coach legde het concept ‘invloed’ uit. Hij lichtte het effect-model toe. Dit model kent vier stijlen van invloed. Het eigenbelang en dat van de ander staan tegenover elkaar. We keken een filmpje over een invloedstijl en hoe de opbouw ervan werkt. Als laatste oefenden we zelf in kleine groepen met de invloedstijlen.

Na deze inspirerende workshop verplaatsten we ons met zijn allen naar de bar voor een gezellige borrel met heerlijke hapjes. De workshop gaf genoeg stof om over na te praten en zo hadden we tijd om te netwerken met bekende en nieuwe gezichten. Wij kijken, zeker ook met jullie positieve reacties, terug op een geslaagd event. Aan iedereen die erbij was: Dank je wel!

Je kan je alweer aanmelden voor ons volgende event op 11 april bij het Amsterdam Museum. Ook als je (nog) geen lid bent, ben je van harte welkom!

Meer weten over YPO en de mogelijkheden om vaker aanwezig te zijn bij onze events: neem contact op met Renko de Vries 06 2408 2289. Of kijk op onze pagina over het Young Professionals ORAM-netwerk.