Zonovergoten voorjaarsforum

Geplaatst op: 26 april 2022

Op dinsdag 19 april hield ORAM haar eerste Voorjaarsforum. In de Hermitage Amsterdam werden de leden ondergedompeld in de wereld van de start-ups en scale-ups en genoten van een netwerkborrel in de binnentuin.

Er werd kort stilgestaan bij het 105-jarig bestaan van ORAM voordat keynote Taco Carlier ons meenam in de lang niet altijd geplaveide weg van start-up naar scale-up en daarna. Van het eerste prototype, de electrificatie en hoe nu bijna 200.000 berijders de Hollandse fietscultuur over de hele wereld uitdragen.

Na de keynote werd onder leiding van Maurice van Tilburg van Techleap gesproken over Amsterdam als stad voor techbedrijven en hoe deze start-ups en scale-ups nog beter gefaciliteerd kunnen worden. Amsterdam is een hub voor opkomende technologie en innovatie met een bruisend ecosysteem, maar de stad en haar inwoners kennen ook nog onderwerpen die aandacht verdienen zoals diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer, de woningmarkt voor techtalent en de krapte op de arbeidsmarkt. Taco Carlier sprak daarover in het panel met Raisa Ghazi van SkillGenie, Maarten Raaijmakers van Tiqets en Tom Griffioen van Clappform.

Na de discussie was er volop gelegenheid om in de prachtige en zonovergoten binnentuin van de Hermitage bij te praten en te netwerken.