Vervoerders mijden Amsterdam bij einde knips: ‘We stonden machteloos’

Geplaatst op: 23 juli 2023

Publicatie Telegraaf: Transportbedrijven zijn gestopt met vervoer naar Amsterdam in verband met de zogeheten vier ’knips’ die het land tot aan de Tweede Kamer toe de afgelopen weken in de greep hield. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland.

foto: ANP

Telegraaf vroeg ook ORAM om een reactie: “We moeten uitkijken dat dit niet de opmaat is naar afsluitingen van de stad. Wat ontbreekt is een integraal mobiliteitsplan, waarbij ook alternatieven horen. Je kunt een binnenstad afsluiten, maar waar moeten bezoekers en leveranciers dan naar toe? Hoe komen die dan verder? Het stadbestuur heeft nu die wegen dicht gezet, zonder dat daar over nagedacht is.”
Lees het gehele artikel via de link onderaan dit bericht

Onlangs ging ORAM in gesprek met gemeente Amsterdam over deze kwestie en waren we aanwezig bij een schouw. Ons verzoek aan de gemeente luidde: “zet in de toekomst meer expertise in van ORAM-leden voorafgaand aan een dergelijke pilot. Bij ondernemers zit namelijk veel relevante kennis op het gebied van ruimtegebruik in relatie tot infrastructuur en logistieke stromen.”

Lees hier het gehele artikel