Houd rekening met extra reistijd A7 vanaf april

Geplaatst op: 25 januari 2024

Vanaf april 2024 versterkt Rijkswaterstaat de brug bij Purmerend. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug beperkt open voor verkeer. Rijkswaterstaat verwacht grote hinder en fors extra reistijd. Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid, een gewichtsbeperking (voor vrachtwagens zwaarder dan 30 ton) en afgesloten op- en afritten van de A7 bij Purmerend. Ook voor aansluitende wegen in Noord-Holland is de verwachting dat daar aanzienlijk hinder en vertraging zal optreden.

Planning
De werkzaamheden staan gepland van 1 april tot 1 september 2024. In december heeft Rijkswaterstaat een consortium van aannemers bereid gevonden om de werkzaamheden uit te voeren. Begin 2024 is de aannemer gestart met de voorbereidingen. Ondertussen is het duidelijk dat in april gestart kan worden met het werk.

Werkgevers
Denk jij dat (een aantal van) jouw werknemers hinder zullen ondervinden van deze werkzaamheden, en/of dat het impact heeft op de bereikbaarheid van je organisatie? Neem dan contact op met Breikers, een van hun mobiliteitsadviseurs denkt kosteloos met je mee over oplossingen.

Medewerkers
Wat kan ik zelf doen?
File is niet te voorkomen. Daarom wordt aan alle weggebruikers gevraagd ook zelf iets te doen: niet reizen (thuiswerken), buiten de spits reizen, samen reizen of met het openbaar vervoer. De mogelijkheden voor omleidingen voor verkeer op en rond de A7 zijn beperkt. In de loop van januari 2024 wordt duidelijk welke omleidingen worden geadviseerd, en welke alternatieve maatregelen er zijn.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Hier kun je je ook aanmelden voor een nieuwsbrief, waardoor je automatisch op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van het project.