In gesprek met minister van Infrastructuur en Waterstaat over energietransitie

Geplaatst op: 24 augustus 2023

Maandag 21 augustus bracht Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, een bezoek aan de Amsterdamse haven. Een bezoek dat in het teken stond van de energietransitie. Kees Noorman lichtte namens ORAM toe wat de bedrijven in Metropoolregio Amsterdam (MRA) nodig hebben om de transitie waar te maken.

Tijdens het bezoek ging Dorine Bosman, Chief Investment Officer bij Port of Amsterdam in op een aantal cruciale energietransitie-projecten in het Amsterdamse havengebied. Na de rondleiding volgde een bezoek aan de Amsterdamse terminal van Zenith Energy L.P., waar Martijn Joon vertelde over de ambitie van Zenith om vloeibaar waterstof op- en over te slaan. Het werkbezoek van de minister werd afgesloten met een vaartocht door de haven, waarbij de bedrijven Argent Energy en ChainCraft vertelden over activiteiten en innovaties op het vlak van alternatieve brandstoffen en de circulaire economie.

Meer weten over de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied? Neem een kijkje op de website van ‘TET Energiestransitie’ voor een overzicht van inspirerende projecten.