Werkbezoek Tweede Kamer Noordzeekanaalgebied

Geplaatst op: 23 juni 2023

Welke cruciale projecten dragen bij aan verduurzaming van het Amsterdamse havengebied, wat zijn de beoogde transitiepaden en welke randvoorwaarden zijn hiervoor nodig?

Samen met Programmabureau Noordzeekanaalgebied, Exolum, SkyNRG en Port of Amsterdam ging Giulietta Cohen namens ORAM in gesprek met Tweede Kamerlid Raoul Boucke en collega’s Bouke van Hilten en Eva Douglas over de energietransitie in het Noordzeekanaalgebied.

Toekomstbestendige verbindingen en infrastructuur voor het vervoer van cruciale ladingstromen – ook met het oog op de energietransitie en klimaatadaptatie – stonden centraal tijdens het werkbezoek.

Het is de ambitie van de Amsterdamse Haven om ladingstromen duurzaam te laten groeien en zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Europa in 2050. De haven zal een belangrijk rol gaan spelen in het opslaan van nieuwe energiedragers voor het gebruik in Nederland en om door te voeren naar andere (buur)landen.

Om deze rol met succes te kunnen vervullen, is actie nodig. Onze boodschap voor de Tweede Kamer was dan ook: creëer de optimale omstandigheden om de markt voor groene waterstof te laten ontstaan.