6. Koploper in CO2-arm beton

Geplaatst op: 17 november 2023

Voorbij Prefab is een hypermoderne prefab betonfabriek gevestigd in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Met 100 collega's werken we samen aan hoogwaardige betonproducten voor industrie en woningbouw. Daarbij timmert de betonfabriek hard aan de weg om de CO2-uitstoot te verlagen en zetten vol in op innovatie. Dat heeft VP op de kaart gezet als koploper in CO2-arm beton.

Wat is CO2-arm Beton?

Voorbij Prefab is producent van prefab betonproducten voor grondgebonden woningbouw en voor de industrie en wij vinden het belangrijk om dit met respect voor de mens en de aarde te doen. Met de mens bedoelen wij iedereen die bij onze bedrijfsactiviteiten betrokken is, onze eigen en ingeleende medewerkers, onze opdrachtgevers, onze leveranciers en onze partners. Daarbij willen wij de belasting van de aarde en het gebruik van grondstoffen zoveel mogelijk beperken binnen de opties die wij hebben als producent van betonproducten.

Wat is de volgende Stap?

In November 2023 maakte VP de betonfines, die bewerkt zijn met CO2, samen met de andere ingrediënten tot een bouwmuur worden. Een bouwmuur met dezelfde constructieve eigenschappen, maar waarin CO2 zit opgeslagen. Impact? 20% CO2 reductie tov ons huidige groene mengsel! Het bedrijf Heidelberg Materials heeft deze technologie ontwikkeld en gaat opschalen.

Wat is de opleverdatum?

Sinds 1 januari 2021 stort Voorbij Prefab dag in, dag uit casco’s met CO2-arm beton. Heidelberg Materials verwacht in 2025 volop in productie te gaan en daarmee een grondstof te kunnen leveren met een negatieve CO2 footprint.