ORAM op locatie ‘Zuidasdok’

Geplaatst op: 5 maart 2024

Wij waren met ORAM op locatie bij Zuidasdok, gelegen aan de A10 Zuid, is een van de grootste infrastructurele projecten in Nederland. Het project draagt bij aan een betere bereikbaarheid van Amsterdam en het noordelijke deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Zuidasdok is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.

We kregen een inspirerende presentatie over wat ons allemaal te wachten staat in de komende jaren. De drie belangrijkste punten die we meenemen zijn:

  • Het komende half jaar zal het verkeer rond Amsterdam vertraging ondervinden vanwege werkzaamheden aan dit traject tussen de knooppunten Amstel en Nieuwe Meer. De A10 wordt altijd maar in één richting tegelijk afgesloten.
  • Om de voortgang te waarborgen worden vier projecten tegelijkertijd uitgevoerd: Reconstructie van knooppunten, Tunnel, OV-terminal en ICT.
  • We stonden in de tunnel van de Brittenpassage, waar we konden zien hoe deze de afgelopen vier maanden is gebouwd.

Zuidasdok is altijd in ontwikkeling. Neem zelf een kijkje op de website van Zuidasdok, waar je altijd een compleet overzicht van de actuele informatie vindt.

Reacties van leden die aanwezig waren:

  • “Wat indrukwekkend, deze bouw. Ik wist wel dat er iets aan de hand was, maar niet dat het zo groot zou worden.”
  • “Wat een gaaf evenement. Leuke om te netwerken tussen de professionals van de Zuidas.”
  • “Ik voelde me echt even onderdeel van het Zuidasdok-project toen we daar als groepje in werkkleding het terrein betraden.”